Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

5 Nisan 2010 Pazartesi

DAUM'UN MÜCADELE EDEN FENERBAHÇESİ

Geçen hafta kazanılan derbiden alınan puanların anlam kazanması için Fenerbahçe’nin Kayserispor yenmesi gerekiyordu. Bu maçta alınacak 3 puan rakiplere ciddi mesaj olacaktı. Bunun bilinciyle maça çok agresif başlayan ve bu mücadelesini 90 dakikaya yayan, Fenerbahçe rakibi Kayserispor’u Gökhan Ünal ve Diego Lugano’nun golleriyle 2–0 geçti. Hemen kritiklerime geçiyorum.

KRİTİKLERİM

1-Yazının başlığıyla başlayayım kritiklere. Daum’un önceki Fenerbahçe döneminden aklımızda kalan en önemli özelliği Fenerbahçe’nin saha içinde fizik gücü iyi olan, mücadeleyi maç boyunca sürdüren takım olmasıydı. Özellikle 2003–2004 sezonunda kendi sahamızda bitmek bilmeyen enerjiyle mücadele ettiğimiz maçlar aklımdan çıkmaz. Bu sezon bu mücadeleyi ilk yarıdaki Bursaspor ve Gençlerbirliği maçlarında görmüştüm. Bu akşamda bunu Kayserispor gibi fizik gücü yüksek bir takıma karşı görmek açıkçası beni çok mutlu etti. Maçın bir anında Melih Şendil’in dediği gibi taraftar bu mücadeleyi görmek istiyor.

2-Özellikle Fenerbahçe için kırılma maçı olan Galatasaray maçından alınan galibiyet, Bursaspor maçından sonra kaybolan özgüveni geri getirmiş. Bir nevi futbolcular zincirlerini kırarak bu mücadeleye çıkmışlar. Zaten savunma anlamında kendini toparlayan takım, bu özgüvenle hücum yönünden de aktif bir maç yaşadı.

3-Daum’a bir eleştirim olacak. Bir futbolcu hafta içi antrenmanların çoğunda yer almamışsa ve hala sakatlığı sürüyorsa, o futbolcuyu sahaya sürmek takıma ve o futbolcuya yarardan çok zarar verir. Üstelik onun yerine oynayacak olan ve kendini maça hazırlamış yedeği içinde büyük hayalkırıklığı olur. Bu durumun en belirgin örneği daha geçen hafta Arda ile yaşanmışken, Guiza ile maça başlamak büyük bir hataydı. Zaten hak yerini bulmuş olacak ki Guiza sakatlandı ve yerini Gökhan Ünal girdi. Artan fizik gücü ve takıma adaptasyonuyla Gökhan Ünal kendini hissettirdi. İyi mücadelesini attığı klâs gol ile süsledi.

4-Bu maçta açıkçası Fenerbahçe ve Semih Şentürk arasındaki bağın koptuğunu gördüm. Guiza’nın oynamadığı maçlarda ilk tercih olan Semih’in artık mecbur kalınmasa düşünülmediği bir daha ortaya çıktı. Devre arasında danışılomadan uzatılan kontratının sonucunda Fenerbahçe ile mahkemelik olacak olan Semih’in bu davranışını açıkçası Aziz Yıldırım’ın kolay kolay hazmedemeyeceğini biliyorduk. Üstüne Bursaspor maçında ben sağ açık oynamam demesi ve Galatasaray maçının sonlarında oyuna girmemesiyle artık bu bağın koptuğu çok açık. Bu konuda herkesin kabahati var. Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek.

5-Bu maçta artık Lugano ve Bilica ikilisinden fazla bahsetmeyeceğim. Fakat 6. maçtan da gol yemeden ayrılanFenerbahçe’de bu ikilinin bir arada olmasının önemi her maç tekrardan kendini hatırlatıyor. Özellikle Lugano’nun varlığı savunmanın yanı sıra, duran topların tehlike yaratması anlamında çok önemli. Bu maçta yine duran toptan birçok tehlikeli pozisyon kazanan Fenerbahçe, Lugano’dan bir de gol kazandı. İyi ki varsın Tota.

6-Bu maçta benim izlemekten en fazla zevk aldığım anlar ligimizin gol kralı Makukula ve Lugano’nun bazen güreşi, bazen boksu hatta bazense karate müsabakalarını andıran mücadeleleri benim için çok keyifliydi.

7-Bu maçta güzel ve hırslı oyununu 2 asistle süsleyen Kaptan Alex gol atma konusunda ise şansız ve beceriksizdi.
Geçen haftanın yıldızı Selçuk Şahin ise orta sahadaki iyi futboluyla alkış aldı.
Oynadığı maçlarda bal yapmayan arı olan Mehmet Topuz eski takımına karşı hücumda ilk defa bu kadar aktifti.
Özer Hurmacı ise çok koşmasına rağmen yaptığı top kayıplarıyla bazen takımın el freni oldu. Fakat kendisini suçlamayacağım çünkü hem omzundaki sakatlığa rağmen mücadele ediyor, hem de gerçek yerinde mücadele etmiyor.
Gökhan Gönül arzulanan çizgiye en sonunda çıktı.
Kayserispor da açıkçası ön plana çıkan hiçbir futbolcu sahada yoktu

8-Bünyamin Gezer benim çok sevdiğim bir hakemdir. Kendisine hep gülen Hakem demişimdir. İyi niyetinden de asla şüphe etmem fakat kartlarını gösterme anlamında çok cimri. Elinden gelse kart göstermeden mücadeleleri kapatacak. Bunu bilen futbolcular oyunu gereksiz sertleştiriyorlar. Kartlarında daha cömert olmalı.



8-Fenerbahçe bu galibiyetini ardından beklemeye çekilecek. Gelecek hafta oynamadan alınacak 3 puan ile rakiplerinin olası puan kayıplarında avantaj sağlayacak.

REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails