Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

9 Mart 2010 Salı

YENİDEN YARIŞIN İÇİNDE OLMAK


Fenerbahçe kara şubat olarak hatırlayacağı geçen şubat ayını bitmesiyle Antalya spor karşısına tamam ya da devam maçına çıkacaktı. Takımın en önemli kozu olan Alex’in yokluğunda moralsiz Fenerbahçe’den beklenen tek şey 3 puandı. Yeniden yarışa girip bozulan morallerin toparlanması için bu Antalyaspor maçı büyük şanstı.

Karşılaşma beklendiği gibi Fenerbahçe’nin bal yapmayan arı misali mücadelesiyle geçti. Özellikle güvenleri sarsılmış futbolcular sorumluluk almaktan kaçındılar. Zaten forvet hattında Guiza’nın beceriksizliği, Semih’in formsuzluğu Alex’in yokluğunun tuzu biberi oldu.Geçen ay boyunca takım geriye giderken tek çıkışta oyuncusu olan Emre, bu karşılaşmada da takımın en iyisi oldu.Gerek mücadelesi gerekse sorumluluk alan tek oyuncu olan Emre ,Andre Santos’un attığı güzel golün de asistini yaptı.Bu golden sonra maçta gol pozisyonu yok denecek kadar azdı.Fenerbahçe’nin skoru korumak için dakikaları geçirdiği karşılaşmada akıllarda kalan tek şey hakem Bünyamin Gezer’in Necati,Lugano ve Emre’ye yapılan müdahalelerde penaltıyı çalmaması oldu.Bir hakem bunları göremediyse hangi pozisyonu görecek??

KRİTİKLERİM

1-Uzun bir aranın ardından Fenerbahçe’de Lugano-Bilica ikilisi yeniden buluştu. Bu iki oyuncunun beraber oynadığı karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin en güvenilir yeri savunma diye düşünürdüm. Sağ olsun Rıdvan Dilmen hiç yapmadığı bir şeyi yapıp bu iki oyuncunun oynadığı karşılaşma sayısı ve yenilen golleri hesaplamış. Bu iki oyuncunun beraber oynadığı karşılaşma sayısı 12,yenen gol sayısı 8.Yani maç başına çok az gol yemiş Fenerbahçe Bilica-Lugano ikilisi yan yana oynarken. Fakat bir takımın esas stoperleri 12 maçta mı bir arada oynarlar şu ana kadar. Bu sayı çok az. Bu durum gösteriyor ki bu iki oyuncu birbirini tamamlıyor. Bu oyuncuların yedekleri ise bu birlikteliği sağlayamıyor. Rıdvan Dilmen’nin programında söylediği gibi ne yapıp ne edip bu iki oyuncunun yan yana oynanması sağlanmalı.

2-Bu sezon Beşiktaş’ın çok kötü gittiği dönemde önce Ankaraspor maçı imdadına yetişip oynamadan 3 puan almış sonrada o dönemin açık ara en kötü takımı olan Denizlispor’la İnönü de karşılaşıp güçbelâ 1–0 yenmişti Beşiktaş. Bu galibiyetten sonra toparlanan Beşiktaş 8 maç üst üste kazanmıştı. O gün Beşiktaş için gerekli olan sadece 3 puandı. Bu durum Fenerbahçe-Antalya maçı içinde böyleydi. Yeniden çıkışa geçmek için bu 3 puan başlangıç olabilir.

3-Fenerbahçe şampiyon olacaksa mutlaka Gençlerbirliğini deplasmanda yenmeli. Çünkü lige tutunup sonuna kadar gidecekse deplasmandan 3 puanı çıkarmalı.

4-Mehmet Topuz, Lugano ikilisi Lille’le yapılan ilk karşılaşmadan sonra ilk kez takımla sahada yer aldılar. Lugano tecrübesiyle savunmayı toparlarken, Mehmet Topuz hala vasat performansını sürdürdü. Uzaktan attığı şutlarla tanıdığımız Mehmet Topuz’un hala bir şutunu göremedik.Twente maçında attığı frikik golüyle kaldı. Özellikle bazı pozisyonlarda ters ayağı olan sol ayağını geliştirememesinin cezasını çekiyor

YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails