Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

18 Aralık 2009 Cuma

Geçmiş Zaman Olur Ki...Mike Tyson-Michael Jackson-Michael Jordan...




Şu resime baktığımızda 80’lerin tartışmasız en büyük 2 ismini 2 Amerikan İkon’unu yan yana görüyoruz…Birisi tüm dünyayı şarkıları ve danslarıyla adeta hipnoz eden Michael Jackson diğeri ise ağırsıkletin en heyecan verici,reytingi en yüksek ve yine Jackson gibi insanları büyüleyen Demir Mike Tyson…

Bugunde ve geçmişe baktığımda spor ve müzik dünyasının en büyük efsane isimlerinin 80’lerde yaşadığını düşünürüm hep..Bir zaman makinesi olsa bu yaşımla 80’lerin o muhteşem efsanelerinin rekabetlerine gitmek isterdim…Şöyle sıralayalım 1-Magic Johnson ve Larry Bird rekabetinin en sert ve en üst seviyede yaşandığı yıllardı 2-Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük ismi Maradona’nın zirve dönemiydi 3-Michael Jordan’ın belki şampiyonlukları kazandığı yıllar olmasa da en heyecan verici oyunlarını oynadığı gençlik yıllarıydı(88’de sayı krallığı,normal sezon ve All-Star MVP’si ve en etkileyicisi yılın en iyi savunma yapan oyuncusu seçilmişti.All Star’daki smaç yarışması birinciliği de cabası..Aynı sezon hem normal sezon MVP’si hem de yılın en iyi savunmacısı ödülünü kazanan tüm NBA tarihinde sadece 2 oyuncu vardır.88’de Jordan ve 94’de Hakeem Olajuwan.) 4-Mike Tyson’ın Mike Tyson olduğu yıllardı 80’ler..Özellikle 86-87-88-89’lu yıllardaki Tyson bugun bile halen tüm boks tarihinin en dominant,ilgi çekici ve etkileyici boksörüydü...5-Avrupa basketbolunun halen gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olarak kabul edilen Drazen Petrovic’in de altın çağlarıydı 80’ler.. 6-Michael Jackson’ın halen kırılamamış satış rekorları kıran albümleri de yine 80’lerde piyasaya çıkmıştı.82’deki ‘’Thriller’’ albümü halen tüm dünyada gelmiş geçmiş ve belki de gelecek en çok satan albüm konumundadır.. .Bu liste ilk planda aklıma gelenlerden sadece bir kaçı..

Maalesef efsanelerin efsane pozlarına Don King denen boksun akbabası gölge düşürmüş.Gerçi o yıllarda hatta bu yıllarda bile ünlü bir boksör varsa o civarlarda muhakkak tepede leş yiyen akbaba Don King de bulunur.En çok merak ettiğim şey bu adam hiç mi yaşlanmaz ve ne zaman ölecek..Şimdi 79 yaşında olan bu akbaba bundan 20 yıl önce de aynı görüntüsündeydi halen de aynı görüntüsünde.Yani Ajda Pekkan yarışabilir sanırım bir tek Don King ile…’’Kefenin cebi yok’’ sözünün en büyük kanıtı için bu Don King’in ölmesini bekliyorum.İnşallah ondan önce ben gitmem öteki tarafa…

Mike Tyson-Michael Jackson-Michael Jordan…Bu muhteşem Mike’lardan acaba hangisi daha büyüktü..Elbette ki farklı alanların farklı efsaneleri..Farzedelim ki 3’ü de aynı spor dalını veya aynı sanatı icra ediyor olsunlar..Hem de en formda ve zirvede oldukları 80’li yıllarda olsunlar..Kim kimi yenerdi,kim daha çok şampiyonluk kazanırdı,kimin albümü daha çok satardı???? Zor bir soru sanırım…

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ufuk tam nostalji adamısınız:)ben senin ne olursa olsun Jordan'dan şaşmayacagını biliyorum:)REDVİDİGAL

Serkan dedi ki...

Dogru haklısın 80li yıllar her alanda altın çağdır.Sen değinmemisin ama tenisde john mcerone ve ıvan lendl in büyük fransa açık çekişmeleri oldu.Boris becker in 17 yaşında wimbledonı kazanması.Yani her alanda 80li yıllar en mükemmel yıllardı.Tabi tek bir istisna war bana göre.Sinema alanında 80li yıllar vasatdı.70 li yıllarda çekilen The godfathet1-2,Taxi driver,Jaws,Star wars 1-2 ve 90 lı yıllarda çekilen pulp fiction,Fight club,the usual suspects gibi filmelrin çekildiği iki altın çağın arasında çok vasat bir dönemdi.We yine bana göre de sinemanın insanda yaptığı etkiyi hiç bir sporun yapamadığına göre o zaman makinenle 80li yıllara gitme bence daha güzel döenmeler war Çağdaş abi.:))

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

Redvidigal dostum iyi tahmin etmişssin benim tercihim zor da olsa Michael Jordan:)) Serkan 80'li yılların efsane olduğu konusunda hemfikiriz ama sen sinema konusunda daha bilgili olduğun için sinemanın altın çağının 70'ler olduğunu söylemişssin.Kimbilir belki de 80'lerde de sinema altın çağını yaşasaydı o kadar altını bir dönem kaldıramayabilirdi:)) Yine de bi araştırayım 80'lerin ünlü filmlerini belki vardır güzel bazı şeyler:))

Özgünhan dedi ki...

Valla bende nostalji adamıyım Ufuk. 1977 doğumlu olmam 1980'li yılların çocuğu olduğumu açıkça belli ediyor zaten:) 1980'li yıllarda sinema filmleri belki 1970'li yıllardaki kadar başarılı değildi, bu tespit özel bir nedenden dolayı çok doğru.

1980'li yıllar tüm Dünyada video kaset çılgınlığının yaşandığı bağımsız filmler yıllarıydı. Hatta ilk İndiana Jones bile sinema için değil video için düşünülmüş sonra sinemalarda gösterilmesi kararlaştırılmıştı.

1970'li yılların filmleri ise her zaman 1980'li yılların filmleriyle beraber favori filmlerimin çıktığı yıllardır. 1980'li yıllar denilince elbette sadece Michael Jackson değil aynı zamanda boyband çılgınlığının başlangıcı kabul edilen New Kids On The Block'un yıllarıydı.

Michael Jackson'un Of The Wall albümünden sonra çıkardığı Thriller albümü Jackson'ı zaten efsane statüsünde kalıcı bıraktı. Jackson Five dönemindede aslında Michael Jackson çok popülerdi.

1980'ler denilince Duran Duran'ı ve meşhur Wild Boys'u unutmamak lazım. John, Roger ve Andy taylor'la Simon Le Bon ve Nick Rhodes'li orjinal kadrosunun özellikle 1984 yılında tüm dünya ülkelerini sallamasını asla unutamam.

Michael Jordan ise elbette Larry Bird ve Magic Johnson'dan sonra Nba'in çıtasını 1,2 basamak yükselterek bu spor dalını çok daha geniş kitlelere duyurdu. O yıllarda Trt zaman zaman Murat Murathanoğlu spikerliğinde bu maçları veriyor bizde bu efsaneleri izliyorduk.

Mike Tyson ise ise benim çocukluk kahramanlarımdan biri. Mahallede boks maçları yaparken herkes Mike Tyson olmak istiyordu:) Mike Tyson böylesine efsane bir boksördür. İvan Lendl'ın adı geçmiş, onun bir Wimbledon bile kazanamadan tenisi bırakması beni her zaman üzmüştür.

Yinede Lendl o yılların en çok kupa kazanan tenis oyuncusu oldu. Özellikle Boris Becker'in roket gibi servislerini hiç bir zaman untmadığımı belirtmek isterim:)

1980'li yıllarda birde meşhur İtalo Disco akımı vardı. synthpop diyebileceğimiz bu akım o yılların pop müziğini nasılda şekillendirmişti.

Ah tabi birde Heavy Metal müzik var. Metallica, Slayer, Megadeth Anthrax gibi mahşerin dört atlısı ve diğer büyük heavy metal gruplarının başarıları 1980'lerde altın çağını yaşayan pop müziğin yanlız kalmadığını ve heavy metal'inde 1980'lerde altın çağını yaşadığını görüyoruz.

Yazım çok uzun oluyor fakat 1980'ler söz konusu olunca yazacak o kadar çok şey varki. Modern Talking efsanesi ve Alphaville yine Almanya patentli muhteşem gruplar ülkemizde ne kadar çok sevilmişti. Yine oradan çıkan Sandra ( Michael Creatu'nun eşi ) inanılmaz hitleriyle nasılda fırtınalar estirmişti.

Birde sevgili Ufuk, şimdiki sözde kadın programlarına bakınca o yılların hanımlar sizin için programının muhteşemliği nasılda ortaya çıkıyor. Hey gidi günler hey diyerek aslında binlerce sayfalık akıl kütüphanesine sahip olduğum bu yıllara ufuk bir yazıyla senin sitende veda edim:))

Adsız dedi ki...

For latest information yοu have to
go to sеe the ωeb and on ωοrld-wide-web I found this web page as a best
webѕite for most up-to-datе updateѕ.


Мy blοg wedding dresses

Adsız dedi ki...

Yeѕteгday, while I ωas at wοrk, my sіsteг stole my iphone and testеԁ tο see if іt can survіve a forty foot ԁrop, just ѕo she can be a yοutube senѕatiоn.
Mу apрle ipаd is nοω destroyed and she has 83 views.

I know this is comрletely off topic but I had tο
shaгe it ωith someone!

Also visit my web site; http://getfitowasso.com

Adsız dedi ki...

Superb, what a weblog it is! This weblog gives valuable information
to us, keep it up.
quadruple
quadruple
quadruple
quadruple
quadruple
http://217.113.205.116/profile.php?mode=viewprofile&u=135310
http://31-sign-language-messages.com/userinfo.php?uid=44743
http://2009.desurasur.org/content/how-buy-cheap-twitter-followers-date
http://08.com.vn/index.php?do=/profile-10961/info/
http://173-254-66-136.unifiedlayer.com/elementary-fine-points-part-social-media-services-and-marketing.
html

Take a look at my web page; quadruple

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails