Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

4 Şubat 2010 Perşembe

“EFES SİENA’YA KÖPÜRDÜ”



Daha gruplar belli olmadan önce,inşallah Siena çıkarda onlara karşı artık makus talihimizi yeneriz diyordum.Çünkü son 3 sezondur takımlarımızı içeride dışarıda süpüren Siena’nın kadro ve bütçe olarak takımlarımızdan çok daha iyi değildi.Makus talihimizin hiç olmasa kendi sahamızda alacağımız galibiyetle sonlandıracağımıza inanıyordum.Dün tam istediğim ve tahmin ettiğim gibi bir basketbol akşamı yaşandı.Temsilcimiz Efes Pilsen Siena’yı 88-78 yendi.Aslında maçın başında bu skor bizlere verilseydi,emin olun Efesli oyuncular maça çıkmazdı.Ama maç öyle bir noktaya geldi ki farkın 15 sayının altında olması bizlere ahlar vahlar çektirdi.Özellikle grup bu kadar dengedeyken,maçın sonunda yaptığımız hatalar her sayının altın değerinde olduğu bu dönemde maçın sonu bu mücadeleye yakışmadı.

KRİTİKLERİM

1-Ergin Ataman gruptan çıkmanın şifresini kendi sahamızdaki 3 maç+deplasmanda alınacak 1 maç olarak belirlemişti.Bu anlamda Siena’yı yenerek ilk adımı atmış olduk.

2-Karşılaşma öncesi NTV Spor’daki röportajında Ergin Ataman” Siena’dan çekinmiyoruz.Rakibimizi iyi etüt ettik.Siena’nın savunmasına alacağımız ribauntlarla direk fast-break yaparak karşılık vereceğiz.”dedi. Karşılaşmada aynen Ergin hocanın söylediği gibi cereyan etti.

3-Karşılaşmanın istatistiklerinde göze çarpan rakamlar asist sayılarındaydı.Temsilcimiz karşılaşmayı tam 22 asistle tamamladı.Bu asistlerin çoğu hızlı hücumlardan geldi.Bundan sonra maçların gidişatına göre Ergin Ataman’ın hücumda takımı serbest bırakıp hızlı gerektiği görüldü.

4-Bu karşılaşmada ön plana çıkan oyuncu Mario Kasun oldu.Geldiği günden buyana gerek sakatlık,gerek dikkatsizlik gerekse konsantrasyon eksikliğinden bir türlü gerçek potansiyelini yansıtamayan Kasun en sonunda Siena’ya patladı.Karşılaşmayı 17 sayı 9 ribauntla tamamlayan Kasun özellikle yapmış olduğu smaçlarla rakibi çökertip,Efes’in savunma ve hücumda şahlanmasını sağladı.Ama maçın sonundaki hücum ribauntlarını Siena’ya vermemizden dolayı Ergin Ataman tarafından haşlanan Kasun karşılaşmayı kötü kapattı.

5-Karşılaşmada ilk defa Ermal ilk 5’te yer aldı.Özellikle potaya yakın yerlerde almış olduğu topları çok verimli kullandı ama potadan uzakta aldığı topları harcadı.

6-Rakocevic bu takıma yıldız olarak geldi.Kendisinden beklentilerin büyük olduğunun farkında.Bu durum onu maç içinde gereğinden fazla kasıyor.Takım adına çok şey yapmak isterken,dün takımın bozuk olan tek dişlisiydi.Eğer çok şey yapmaya kalkışırsa takıma yarardan çok zararı oluyor.Basit oynarsa o bildiğimiz Avrupa sayı kralı olan Rako geri döner.

7-Sato’nun 3’e 1 geldikleri hücumda pozisyonu harcamasından sonra,Siena başkanı sahaya girip hakemlere itiraz da bulundu.Sahalara seyircilerin girmesine alışmıştık ama bir başkanın hele de basket salonlarında sahaya girmesini şaşkınlıkla izledik.Bunu yapan bir Türk olsaydı Avrupa basket camiasının neler diyebileceği şimdiden gözümde canlandı.

8-Şimdi hedef maç Maccabi ile olacak.Eğer deplasmanda bir maç kazanacaksak o maç bu maçtır.Haydi Efes bu maçı kazan ve Avrupa’da ki eski günlerine yeniden dön.

YAZAN: REDVIDIGAL

1 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Gruptaki diğer karşılaşmada Maccabi kendi sahasında Real Madrid'i 81-76 yendi.Gruptaki 4 takımın galibiyet mağlubiyet sayısı eşitlenmiş oldu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails