Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

3 Şubat 2010 Çarşamba

TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL KARŞILAŞMALARI




Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri:

03.02 17.00 İBB-Trabzonspor (TRT)

03.02 20.00 Galatasaray-Antalyaspor (TRT)

04.02 17.00 Denizlispor-Manisaspor (TRT)

04.02 20.00 Fenerbahçe-Bursaspor (TRT)

İSTANBUL B.B-TRABZONSPOR

1-Benim Türkcell Süper Ligi’nde gerek antrenörüne gerekse sahadaki mücadelesine en çok saygı duyduğum takım İstanbul Büyükşehir Belediye’dir.Rakip kim olmuş,takımda kimler eksik demeden sahaya çıkıp mücadele eden bir takımdır.Bugüne kadar kendi sahası olan Atatürk Olimpiyat Stadında her maçı deplasmanmış gibi oynayan Büyükşehir Belediye,bugünde Olimpiyat stadını en fazla seyirciyle doldurmuş olan Trabzonspor’la karşılaşıyor.

2-İBB-Trabzonspor mücadelesi her anlamda çok zevkli bir çeyrek final eşleşmesi olacak.Son haftaların bu iki formda ekibinin karşılaşmasının ekstra bir özelliği var.Ligin ilk yarısındaki maçta Trabzonspor Olimpiyat stadında Büyükşehir Belediye’yi 6-1yenmiş.Büyükşehir Belediye’de büyük şok yaşayıp bu mağlubiyetin acısını çıkarmak için Kadıköy’de var gücüyle mücadele edip Fenerbahçe’den puan almaya çalışmıştı.Az kalsın bunu da başarıyordu.İşte bu çeyrek final eşleşmesi 5. haftadaki mücadelenin bir rövanşı sayılabilir.

3-Trabzonspor ligin ikinci yarısına fırtına gibi girdi.Sivas ve Diyarbakır karşılaşmalarında ki yakaladıkları tempo parmak ısırttı.Benim eleştirdiğim Engin Baytar’da bana nazire yaparcasına son karşılaşmada 2 gol atıp takımının en önemli kozu oldu.

4-Olimpiyat Stadı bundan sonra bir süreliğine de olsa bu iki takımın stadı olabilir.Trabzonspor-Orduspor karşılaşmasından sonra Avni Aker’in zemini berbat bir halde.Bu yüzden Trabzonspor yönetimi kendi sahasındaki maçları Olimpiyat Stadında oynamak istiyor.Anlayacağınız kim ev sahibi,kim deplasman takımı takımı belli olmayacak.

5-Bu karşılaşma’da Gutierrez ilk defa sahaya 11 de çıkacak diye bekliyorum.Bakalım nasıl bir performans sergileyecek.

6-Bu iki takım 1 ay içinde 3 defa karşılaşacak.Bu da ilginç olacak iki takımın adına.

7-Bu eşleşmede ben kupaya asılmış Trabzonspor’un favori olduğunu düşünüyorum.

ANTALYASPOR-GALATASARAY

1-Yeni transferleri Jo ve Santos’un takıma adaptasyonları için tam biçilmiş kaftan bir eşleşme.Bu maç Denizlispor karşılaşmasında saha içi uyum problemi yaşayan Galatasaray’ı daha iyi analiz etmemizi sağlayacak.

2-Atletico Madrid karşılaşmalarında forvet oynayacak olan Santos’un Antalyaspor karşısında 11 de görev alacağını bekliyorum.

3-Hafta sonu Beşiktaş’a 1-0 yenilen Antalyaspor da en önemli silahları Djehoua ve Necati olacak.Son karşılaşmalarda yer almayan Ali Zitouni karşılaşmada da yer almayacak.

4-Bu karşılaşmada en çok Djehoua-Necati ikilisinin Servet-Neill ikilisiyle yapacağı mücadeleyi merakla bekliyorum.

5-Galatasaray’ın tecrübesiyle turu Ali Sami Yen’de geçeceğini düşünüyorum.

FENERBAHÇE- BURSASPOR

Ziraat Türkiye Kupası’nın şüphesiz en çekişmeli geçmeye aday eşleşmesi Fenerbahçe-Bursaspor olacak.Türkcell Süper Ligi’nin en formda olan iki ekibin karşılaşmasında bakalım 2 testiden hangisi kırılacak.

1-İki takım arasındaki son karşılaşmada Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor’u Alex’in golüyle mağlup etti.O karşılaşmada Fenerbahçe daha sert oynayan takımdı.Neredeyse pozisyonsuz sona eren karşılaşmada inanılmaz bir mücadele vardı.

2-Son haftaların iki formda ekibinin oyun yapılarına bakacak olursak:Fenerbahçe ayağa çok iyi pas yapan maçın gidişatına göre vites arttırıp düşüren bir takım.Zaten rölantiye aldığı karşılaşmalarda sorun yaşayan Fenerbahçe,Bursaspor karşısında bir an olsun ciddiyeti elden bırakamaz.Sivasspor karşılaşmasında Alex’in öne çıkmadığı karşılaşmada Fenerbahçe’nin 5-1’lik galibiyeti takımın çok yönlülüğünü arttırdı .Guiza’nın sakatlığında,son karşılaşmada 2 gol atan Semih ve sol tarafta performansı ile parmak ısırtan Uğur ilk 11 de yer alacak.

Bursaspor ise amiyane tabirle taş gibi bir takım.Takımın oyun düzeni kontra atak üzerine kurulu.Özellikle hücum kanatları ve forvet hattı inanılmaz hızlı ve mücadeleci oyunculardan kurulu.Skor üstünlüğünü yakalayınca oyuncularının bu meziyetlerinden maksimum derecede faydalanıyorlar.Bursaspor hava hakimiyeti güçlü forvet oyuncusu eksiğini Ankaragücü’nden Iglesias’ı alarak kapadı.

3-Karşılaşmanın anahtarı ilk golü atan takımın kim olacağı.

4-Bu iki takım bir ay içinde üç defa karşılaşacak.

5-Benim gönlüm ve tahminim fenerbahçe’nin turu geçmesi yönünde.


YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails