Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

5 Şubat 2010 Cuma

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor



Hiç kuşkusuz kupanın merakla beklenen mücadelesi Fenerbahçe-Bursaspor eşleşmesiydi.Bir tarafta devre arasını çok iyi geçirmiş ve 2. yarıya süper bir başlangıç yapmış Fenerbahçe,diğer tarafta ise bu sene Anadolu takımları içerisinde en ön plana çıkan takım olan Bursaspor.Karşılaşmaya Fenerbahçe sağ kanatın bal yapmayan arısı Mehmet Topuz’un yerine taraftarın yeni Tuncay’ı olan orta sahanın jokeri Özer ile başladı.Sol kanatta ise Sivas karşılaşmasının kahramanı Uğur yer aldı.Bursaspor ise forvette Sercan-Turgay ikilisiyle başlamış gözükse de Turgay Fenerbahçe’nin güçlü olan sol kanadına önlem amaçlı sağ açık gibi oynadı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası beklentileri fazlasıyla karşılayan bir mücadeleye sahne oldu,Bursaspor Fenerbahçe’ye ileri hücum presi yaparak karşıladı.Bu etkili başlangıcı sol kanattan Sercan’ın yaptığı ortayla sonuçlandırma şansını Ozan İpek’in geç kalmasıyla değerlendiremedi.15. dakikadan sonra Fenerbahçe mücadeleye ağırlığını koyan taraf oldu.Bu etkili oyun arka arkaya gol pozisyonlarını getirmeye başladı.Tabiri caizse Bursaspor’u sürklase etti.Önce Semih’in pasında topla buluşan Alex kendisinden beklenilmeyecek derecede kötü bir vuruş yaptı.Daha sonra Santos ligin ilk yarısında Sivas maçında attığı golde yaptığı hareketlerin bir benzerine yaparak ceza sahasına girdi ama kötü bir vuruşla top İvankov’un ellerinde kaldı.Gol resmen ben geliyorum diyordu.Ve beklenen gol Fenerbahçe’nin her karşılaşmada en etkin olduğu duran organizasyonundan geldi.22. dakikada Alex’in kime çarpsa gol olacak olan ortası kimseye değmeden direkten döndü,topu iyi takip eden Santos Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.Bu golden sonra Bursaspor resmen ilk yarı bitene kadar dağıldı.Öyle ki Fenerbahçe ilk yarı en 5-0 önde tamamlayabilirdi.

Golden sonra Fenerbahçe hız kesmeden ataklarına devam etti.25. dakikada Fenerbahçe yine bir duran toptan dönen topu Emre’nin presi sonucu kaptı,Emre’den aldığı pası hiç bekletmeden Semih’e aktaran Lugano,Semih’in kaleci İvankov’dan dönen vuruşunu tamamlamasıyla Fenerbahçe’yi 2 farklı öne geçirdi.Gol attıkça daha iştahlanan Fenerbahçe karşısında Bursaspor Sercan’ın sakatlığıyla daha demoralize oldu.Sercan’ın yerine oyuna Volkan Şen oyuna girdi.Dakika 36 ise Uğur Boral sakatlandı.Uğur’un yerine Vederson girdi.

Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Fenerbahçe Özer’in Alex’e havadan attığı pasın Mustafa Keçeliden Semih’e geçmesiyle Fenerbahçe 3. Golünü bulmuş oldu.İlk yarı da bu golle 3-0 tamamlanmış oldu.

2. yarıya Fenerbahçe Özer’in direkten dönen gol pozisyonuyla başladı.Eğer bu pozisyon gol olmuş olsaydı maç tarihi farka giderdi.50. dakikadan sonra toparlanan Bursaspor hiç olmazsa 1 gol atarak kendi sahasına turu geçme umudunu taşıyarak gitmek istiyordu.Bu amaçla özelikle Volkan Şen’le Andre Santos’un kanadından etkili geldi.Önce Volkan Şen’in ortasında Turgay topa dokunamadı,sonra kaleci Volkan’la karşı karşıya kalan Ali Tandoğan etkisiz bir vuruş yaptı.Bu etkili ataklar karşısında oyundan düşen Emre’ni yerine Selçuk oyuna girdi 65. Dakikada.Fenerbahçe bu değişiklik sonrası orta sahada yeniden toparlandı.

Bursaspor’un bir gol için yaptığı baskıda Ercig’in pasında topla buluşan Iglesias’ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ama pozisyon ofsayt değildi.Bu pozisyondan sonra karşılıklı ataklar şeklinde geçen karşılaşmada Semih’in yerine oyuna giren Gökhan Ünal girdiği pozisyonlardan yararlanamadı.Ve Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazanarak yarı final için büyük bir şans yakaladı.

KRİTİKLERİM

1-Bu karşılaşmanın en üzücü tarafı Sivas maçında ki performansıyla yeniden gündeme gelen Uğur Boral’ın sol diz ön çapraz bağlarının kopması sebebiyle sezonu kapatması oldu.Cidden sporun en çirkin yüzü bence bu sakatlıklar.Umarım Uğur Boral en erken sürede sahalara döner.

2-Fenerbahçe’nin yeni jokeri Özer Hurmacı oldu.Özellikle Orta sahanın her yerinde oynamasının yanı sıra hırsı ve tekniğiyle ön plana çıktı.Rakip takımlarca Fenerbahçe’nin beyni olan Alex’e önlem alındığında,üstün top yeteneğiyle takımın yeni pas merkezi haline geldi.Ligin ikinci yarısında ki Fenerbahçe’nin çıkışında Özer’in payı yadsınamaz.

3-Gökhan Ünal oyuna girdikten sonra göstermiş olduğu futbolla henüz hazır olmadığını gösterdi.Özellikle tam kendisinin istediği türden pozisyonları cömertçe harcarken daha yeni takımına alışamadığını gösterdi.

4-Bu karşılaşmanın rövanşı haftaya Perşembe günü 20:30’da TRT 1 olacak.

5-Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe taraftarı ilk defa bir maça bu kadar ilgi gösterdi.Bu soğuk havada 40 bin dolaylarında gelen taraftar takımına ciddi bir destek sağladı.

6-Gerçek yeri olan sol beke geçtiğinden beri performansı artan Santos bu karşılaşmada da gol attı.Ama 2. Yarın düşen kondisyonuyla savunmada düşen Santos’un kanadı Volkan Şen’le taarruza uğradı.

YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails