Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

9 Ekim 2009 Cuma

Chris Horner'ın Dönüşü


Bir Oregon Gazetesine göre Chris Horner önümüzdeki 2 yıl için Team Radio Shack’le anlaşma imzaladı.
Horner’ın The Oregonian’a yaptığı açıklama şöyle; ″başka takımlarla da konuştum ama burada Astana’dan takım arkadaşlarım Lance Armstrong ve Levi Leipheimer’la birlikte aynı takımda olmak istedim.″

Bu yıl Horner için oldukça zor geçti.Tam form yakalamışken pek çok kaza yaşadı.Bunlar içinde en yakın olanı kısa bir süre önce sonlanan Vuelta a Espana’nın 4. etabında bitime 3 km kala yaşanan 100’e yakın bisikletçinin karıştığı, son zamanların en feci kazasısıydı.
Kazada Horner’ın sol eli kırıldı , sağ kalçasında yaralanma oldu ve üst dudağında derin bir kesik oluştu.Horner tur’dan ayrılmak zorunda kaldı.

Horner kaza ile ilgili şunları söyledi; ″Yüzümü yol kenarındaki betona çarptım.Birisi çok hızlıydı…Pozisyonumun çok iyi olduğunu düşünmüştüm ama bazen iyi pozisyonda değilsinizdir.″
″Bu yılı kesinlikle noktaladım.″

Horner taraftarları için sevindirici haber fazla gecikmedi. Çünkü Horner The Portland Newspaper’a yarış yorumlarında bulunduğu sütununda 17 Ekim’de Giro di Lombardia’da yarışacağını yazmıştı.

Amerikalı bisikletçi Giro di Lombardia öncesi 11 Ekim Cumartesi yapılacak Giro dell'Emilia ve 12 Ekim’de yapılacak Gran Premio Bruno Beghelli İtalyan Klasiklerinde yarışacak.

Giro dell’Emilia 192 km’lik bir alanı kapsıyor ve içinde San Luca’daki finiş’de dahil toplam 7 tırmanışı barındırıyor.Pazar günü yapılacak Gran Premio Bruno Beghelli ise 195 km’lik bir parkurla tarihte Modena ve Bologna şehirlerinin birbirleriyle savaştığı yer olan Zappolino’da 8 tırmanışa sahne olacak.

Astana takımı Chris Horner’ı bu iki yarışta yarışacak 9 kişiden biri olarak açıkladı.Diğer isimler şöyle; Jani Brajkovic, Valeriy Dmitriyev, Alexsandre Diachenko, Maxim Iglinskiy, Roman Kireyev, Bolat Raimbekov ve Alexander Vinokourov.

Giro di Lombardia 2010-2011’de Team RadioShack’da izleyeceğimiz Chris Horner’ın bu yıl Team Astana’yla yarışacağı son yarış olacak.

İtalyadaki bu iki yarış 17 Ekim’de yapılacak Giro di Lombardia öncesi 37 yaşındaki Chris Horner’ın kendini test etmesi açısından önemli.

Giro di Lombardia Uluslararası Bisiklet Federasyonu ( UCI )’nun takvimindeki bu yıl yapılacak son yarış olacak.Böylece bisikletseverler açısından 2009 sezonu kapanmış olacak.
Yazan:Ahmet Altuntaş

1 yorum:

Adsız dedi ki...

astana'da geri dönen herkese kapı açık gibi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails