Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

8 Ekim 2009 Perşembe

Sprinterlerin Klasiği


11 Ekim Pazar günü 103. Paris-Tours yapılacak.Tek günlük ve 230 km’lik bir alanda gerçekleşecek olan bu klasik yarış Chartres’de başlayıp Tours’da sona erecek.
Bisiklet sezonunun sona ermek üzere olduğu bu son günlerde klasikçilerin uzun süre bekledikleri ve kendilerini göstermek için fırsat kolladıkları bir yarıştır Paris-Tours.

Paris-Tours klasikçilerin cennetidir.Toplu finişe sahne olan bu tür yarışlarda sprinterler ön plana çıkarlar ve içlerinden bacaklarındaki kuvveti mental etkinliğiyle birleştiren en hızlı sprinter o günün kahramanı olur.Paris-Tours bu yüzden ″Sprinterlerin Klasiği″ olarak da bilinir.

Geçen yılın kahramanı yine bir klasikçi Belçikalı Philippe Gilbert olmuştu.Bir klasik uzmanı olan Gilbert bakalım başarısını bu yıl tekrarlayabilecekmi.

Sprinter denince ilk akla gelen isim Mark Cavendish bu yıl Paris-Tours‘da olmayacak.Bu sezon 23 birinciliği olan ve bir başka klasik olan Milan-San Remo’yu da kazanan Cavendish Tour of Missouri ve Dünya Şampiyonluğu yarışından da çekilmişti.
Takımı Columbia Cavendish’in solunum rahatsızlığı olduğunu açıklamıştı.

Tek günlük klasiklerin en favori isimlerinden biri kuşkusuz kendi ülkesi Mendrisio’da zamana karşıda 2009 Dünya Şampiyonu olan Fabian Cancellara.
″Spartacus″ lakaplı Cancellara son dönemdeki formuyla zafere ulaşabilir.

Quick Step takımında da Stijn Devolder, Tom Boonen ve Allan Davis gibi kazanma şansı yüksek oldukça önemli isimler var.

Garmin-Slipstream takımında ise Tyler Ferrar en önemli favorilerden.Tecrübeli Julian Dean ve genç Hollandalı Martijn Maaskant’ı da unutmamak lazım.

Vuelta a Espana’nın yıldızları İspanyol bisikletçiler Alejandro Valverde ve Samuel Sanchez her zaman olduğu gibi performanslarını en iyi şekilde yansıtacaklardır.

1999,2001 ve 2004 Dünya Şampiyonu Oscar Freire bu sezon sonu jübilesini yapmadan önce pek formda gözükmese de Paris-Tours’u kazanmak için can atıyor.

Fransız bisikletçiler arasında da kendi ülkesinde yarış kazanabilecek isimler var.Bunlar arasında Tour de France’da etap kazanan Thomas Voeckler ve Romain Feillu’yu sayabiliriz.

Sezon sonu olmasına rağmen Paris-Tours hem yarışanlar hem de bisiklet severlerin merakla beklediği bir klasik yarış.Paris-Tours’u uzun ve oldukça zor geçen sezonun sonuna yakışan türden bir yarış olarak nitelendirmek de yerinde olacaktır.

Avrupa kıtasının son yarışı yine Ekim ayı içinde İtalyanların ″la classica delle foglie morte″ (Düşen Yapraklar Yarışı) olarak adlandırdıkları Giro di Lombardia (Lombardy Turu)olacak.
Yazan:Ahmet Altuntaş

1 yorum:

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

11 Ekim Pazar günü Eurosport'dan canlı yayınlanacak sanırım bu heyecanlı yarış...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails