Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

31 Ocak 2010 Pazar

TAM TAKIM OLMAK



Fenerbahçe , eksiklerinden dolayı çok zor geçmesi beklenen karşılaşmada Sivasspor’u çok rahat bir oyunla 5 – 1 yendi.90 dakika boyunca eksiklerine rağmen ne yaptığını bilen , ciddiyetten taviz vermeden oynayan bir takım vardı sahada.Bu maç arzuladığım mücadele ve saha içi disiplin anlamında beni çok etkiledi.

Ben dahil bir çok kişi kış kıyamet bir saha bekliyorduk. Ama Sivasspor sezon başında yaptırmış olduğu alttan ısıtmalı sahayla Şükrü Saracoğlu’na nazire yaptı.

KRİTİKLERİM

  1. Fenerbahçe ligin 19. haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivasspor’u 5 – 1 yenerek liderliğini sürdürdü.Fenerbahçe’nin gollerini 31. ve 56. dakikalarda Semih Şentürk , 67. ve 70. dakikalarda Uğur Boral ve 84. dakikada Gökhan Gönül attı.Sivasspor‘un tek golü Mehmet Yıldız’ dan geldi.
  2. Sivasspor karşılaşmasında cezalı olan Emre , Cristian , Andre Santos ve Lugano ‘ nun yerine Selçuk , Özer , Uğur ve Deniz oynadı.Ayak topuğunda rahatsızlığı olan Guiza ‘ nın yerine ise Semih oynadı.
  3. Maçın başından sonuna kadar Fenerbahçe ‘ nin ezici bir üstünlüğü vardı.Bunda Sivasspor’un mücadele gücünden yoksun olması ana faktördü.Ama Fenerbahçe’ nin yedek futbolcularının kendilerini hazır tutmaları , şans verilirse neler yapabileceklerini göstermeleri bu ezici üstünlüğün sebeplerindendi.Yedek futbolcuların bu formu 3 kulvardaki mücadele için umut verici bir tablo.
  4. Fenerbahçe ‘ de iyi oynayan futbolcular içinde Semih ve Uğur ön plana çıktılar.Semih attığı 2 gol , verdiği paslar ve yaptığı koşularla Fenerbahçe ’ nin öne geçmesini sağladı.Zaten geçen haftaki Denizlispor maçındaki mücadelesiyle formunun yükseldiğini göstermişti.Attığı ilk golü hamile olan eşine hediye etti.İkinci attığı golden sonraki sevinciyle de formasını öperek beni yanıltmamış oldu.Bu sevinciyle taraftarlara Fenerbahçe ‘ yi ne kadar sevdiğini göstermek istedi.Ayrıca bu hareketiyle yönetime de dolaylı yoldan tepkisini göstermiş oldu.

  1. 3. ve 4. gollerin sahibi Uğur Boral ‘ la Fenerbahçe maçı kopardı.Bu goller birbirinin kopyasıydı.Gollerde Abdurahman’ın büyük hatası vardı.Ancak Uğur’un hiç beklenmedik şekilde sağ ayağı ile yaptığı sert şutların da hakkını vermek lazım.Zaten Uğur maç sonrası yaptığı açıklamada antremanlarda özellikle bu hafta sağ ayağıyla şut çalıştığını söyledi.Bunun da karşılığını atmış olduğu iki golle aldı.

  1. Sivasspor’da Mehmet Yıldız aylardır uzak kaldığı formasına attığı golle kavuşmuş oldu.Sakatlığından önceki performansına ulaşması için en az 3-4 maça ihtiyacı var.Bu arada uzaktan atmış olduğu gol kendisinden hiç beklenmeyecek bir goldü.Yaklaşık 25 metreden attığı şut sağ üst köşeden ağlarla buluştu.Bu şut kaleci Volkan ‘ ı çaresiz bıraktı.

  1. Fenerbahçe’de Bilica’nın sinirlerine hakim olması gerekiyor. Bu siniriyle pimi çekilmiş el bombasından hiçbir farkı yok.Her an kendini ve takımını yakabilir.Bunun örneği Galatasaray maçında yaptığı hareket ve aldığı cezadır.Sivasspor karşısında da Nabil Taider’e yapmış olduğu hareket çok tehlikeliydi.Rakibin diz kapağına sallamış olduğu tekmesi kırmızı karta mal olabilirdi.Hakem Kuddusi Müftüoğlu pozisyonu görmüş olsaydı maçın seyri bambaşka bir şekilde olurdu.

  2. Yazan:REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails