Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

16 Ekim 2009 Cuma

Lance Armstrong 2010


2010 Tour de France için hazırlık yapan Lance Armstrong California Turu’nda yada Giro di Italia’da yarışıp yarışmayacağına henüz karar vermediğini söyledi.

Velo dergisinin yeni sayısına verdiği bir röportajdan Lance Armstrong’un yeni takımı RadioShack’la yarış programının nasıl olacağı konusunda ilk defa bazı çıkarımlar yapmak mümkün görünüyor.

Geçen yıl geri dönüşünde yaptığı gibi ilk yarışı Avustralya’da Ocak ayında Tour Down Under olacak.

Avrupa kıtasında ilk yarışı ise ya İspanya’da Vuelta a Murcia yada Fransa’da Paris-Nice olacak.Her iki yarış da Mart ayında yapılıyor.

1996 yılında Kansere yakalanmadan önce katıldığı Fleche Wallonne, Liege-Bastogne-Liege gibi Ardennes Klasiklerinde yarışacağının ipuçlarını veriyor Lance’in açıklamaları.

″Giro yada California Turu , her ikiside Mayıs’da yapıldığı için hangisine katılacağıma karar vermek çok güç.RadioShack Amerikalı bir sponsor diğer yandan Giro Tur için iyi bir hazırlık.
Etapları önceden görmek ve hazırlanmak için Haziran ayı yine Avrupa’da geçecek.″

Armstrong 2010 Fransa Turu’nun belirleyici dağlık etaplarını tanımak ve hazırlanmak amacıyla Haziran ayında Avrupa’da kalmayı planladığını söylüyor.

Ayrıca Haziran ayında yapılan bir haftalık tur Dauphine Libere’de yarışabileceğinin de sinyallerini veriyor.Dauphine Libere otoriteler tarafından Fransa Turu için en önemli hazırlık olarak kabul ediliyor.

″Giro’da yarışıp yarışmayacağımıza bir an önce karar vermek zorundayız.Şu an ki tek belirsizliğimiz bu.″

″Dauphine tur için iyi olacak.İyi tırmanışları ve zorlayıcı zamana karşıları olan önemli bir yarış.″

2011’de yarışıp yarışmayacağı sorusuna Armstrong RadioShack formasını bisiket’le ilgili diğer sporlarda da kullanabiliriz şeklinde yanıtlıyor.

″Daha önce off-road yarışmalarına katılabileceğimi söylemiştim. Güzergahın nasıl olduğunu bilmesem de Nice yada Hawaii’de IronMan’de yer almak isterim.″

Tour de France’da 2 etap kazandıktan sonra 1996 Ekiminde kanser teşhisi konan ardından biri beyninden olmak üzere 2 ameliyat geçiren ve dahası ciğerlerinde tümör bulunan Lance Armstrong artık ″Dead Man Walking″ olmuştu.Tedavileri yapıldığında 25 yaşındaydı ve uzmanlar hayatta kalma şansını yüzde 40 olarak ifade ediyorlardı.

Herşeye rağmen Armstrong yılmadı , savaştı ve kazandı ve tarihte görülmemiş bir şekilde dünyada fiziksel olarak en zor spor dalı olarak görülen Bisiklet Yol Yarışlarında 7 kez üst üste şampiyonluk elde eden bir ″Bisiklet İkonu″ oldu.

Vanity Fair dergisi yazarı Douglas Brinkley ile 9 Eylül 2008 tarihinde aralarında şöyle bir diyalog geçer;
Armstrong: ″Profosyonel bisiklet yarışlarına geri dönüyorum.Tour de France’ı sekizinci defa kazanmayı deneyeceğim.″

Brinkley : ″37 yaşında ? 2000 mil , 23 gün ,büyük bölümü tırmanış ? Bu Temmuz ?″

Armstrong : (Gülerek ) ″Olimpiyatlara bak.Dara Torres adında bir yüzücü var.41 yaşında bir anne 50 metre serbestte yüzdü.Yine 38 yaşında bir kadın (Romen Constantina Tomescu-Dita) maraton kazandı.Yaşlı atletler iyi işler çıkarıyor.″

Brinkley : ″Ama 38 yaşında 32 yaşında olduğundan daha yavaş olacaksın.″

Armstrong : ″Kesinlikle. Ben ayağa kalkan biriyim.Yataktan biraz yavaş kalkıyorum.Ama söylemeye çalıştığım şey uzanıp yatakta kalmayacağım.Artık öncesine göre daha sık sırtım ağrıyor ve yataktan daha yavaş kalkıyorum.Ama bisikletin üzerinde giderken kendimi önceden olduğu kadar iyi hissediyorum.″

Brinkley : ″Yani Tour de France’da gerçekten yüzde yüz yarışabilecek misin ?″

Armstrong : ″Yüzde yüz.″ Sonra tekrar eder, ″Yüzde yüz.″


″Kaybetmek″ sözcüğünü ″ölüm″ sözcüğüyle ilişiklendiren Lance Armstrong yaşama tutunma sırrını da açıklıyor aslında.Kendisi hakkında "insan olamaz" şeklinde yapılan yorumları iltifat olarak kabul eden bu olağanüstü sporcunun bir sözüyle bitirelim yazımızı.

″Hiçbir şeyde ama hiçbir şeyde kaybetmek istemiyorum.″
Yazan:Ahmet Altuntaş

3 yorum:

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

Lance Armstrong'u bu yazılar sayesinde daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz gerçekten.Büyük sporcular büyük isimleri büyük şanı şöhreti boşuna elde etmiyorlar.38 yaşında ve ıspatlaması gereken hiç bir şeyi kalmamış efsane sıfatını çoktan almış bir sporcu içindeki spor aşkı ve rekabet duygusu sayesinde tekrardan pedal sallamak için bir an bile tereddüt etmeden spora dönüş yapabiliyor.Ben hep söylerim zaten büyük sporcuları yaşatan içlerindeki o büyük aşktır yaptıkları spora karşı duydukları.Belki Armstrong bir kez daha Fransa bisiklet turunu kazanamayacak belki artık hep zirvede olamayacak ama bu karakteri,hırsı ve kaybetmemek üzerine kurulu temel ideolojisiyle çok büyük saygıyı hakediyor.Michael Jordan da ikinci kez basketbola 40 yaşında döndüğünde aynen şöyle demişti ''Evet belki yine şampiyon olamayacağım veya eski Jordan gibi olamayacağım ama bunların hiç biri kazandığım kupaları da kazandığım saygıyı ve sevgiyi en önemlisi de basketbol aşkını benden geri alamayacaklar.Alabilirler mi kesinlikle alamazlar'' İşte saygı duyulası sporcular Jordan ve Lance gibi sporculardır...

Adsız dedi ki...

I reаd thiѕ piеce of writing fully regarԁing thе comρarison
of hottest anԁ preceding technologiеs, it's amazing article.

my homepage ... Abroad industry
Here is my web-site ; study abroad destinations

Adsız dedi ki...

Eхcellent site уou hаνe got heгe.
. It's difficult to find excellent writing like yours these days. I truly appreciate people like you! Take care!!

my web-site :: seopressor version5

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails