Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

14 Eylül 2009 Pazartesi

Team Sky - Team Radioshack


Bu yılın en başarılı takımlarından biri hiç kuşkusuz Fransa turunda bir birinci , bir üçüncü çıkararak podyumda iki bisikletçisi ile yer alan Team Astana oldu.
Sprinterleriyle ve takım ruhunu en iyi yansıtan takım görünümüyle Team Columbia-HTC’ yi de unutmamak lazım.
Peki önümüzdeki yıl için neler olabilir, hangi takımlar ön plana çıkabilir? Henüz kadrolar netleşmediğinden bu soruyu cevaplamak şu an için zor .Bu arada bisiklet dünyasında oldukça ses getirecek yeni oluşumlar göze çarpıyor;

2010 Fransa Turu için iki yeni ve iddialı takım güçlü kadrolarla ve son derece sağlam sponsorlarla sahne alıyor..
Bunlardan bir tanesi Team Sky.
İngiliz medya devlerinden BSkyB ( Sky Tv ) takımın ana sponsorluğunu yapacak. 2013 yılına kadar sponsorluğuna devam edeceğini duyuran Sky TV , 30 milyon pound’luk bir yatırımı şimdiden gözden çıkardı.Takım için başka sponsor arayışlarıda sürüyor.
Team Sky, 2010 sezonu için ilk olarak aralarında olimpiyat altın madalya sahibi 2007 Fransa Turu’nun en genç bisikletçisi , Beijing altın madalyalı Geraint Thomas ve 2009 İrlanda Turu birincisi Russel Downing’inde bulunduğu 6 yarışçısının ismini açıkladı.
Çoğunluğunu Britanyalıların oluşturacağı 25 kişilik güçlü kadronun içine ilk olarak Steve Cummings , Chris Froome , Ian Stannard ve Peter Kennaugh dahil edildi.

10 Eylül 2009’da aralarında çok yetenekli yarışçıların olduğu on kişilik bir liste daha açıklandı.Listede şu isimler var; Edvald Boasson Hagen, Thomas Lövkvist, Kurt Asle Arvesen, Simon Gerrans, Juan Antonio Flecha, Kjell Carlström, John-Lee Augustyn, Greg Henderson, Lars Petter Nordhaug, ve Morris Possoni.
Yakın zaman içerisinde yeni transferlerin açıklanacağı söyleniyor.En önemlisi de bu transferlerin arasında İngiliz bisikletinin son dönemlerde yetiştirdiği yıldız isim , geçen yıl Fransa Turunda Garmin-Slipstream takımıyla dürdüncülük kazanan geleceğin şampiyonlarından biri gözüyle bakılan Bradley Wiggins war.

Britanya bisikletinin başarısının arkasındaki en önemli isim Dave Brailsford takım direktörü olarak görev yapacak.
Brailsford ,üzerlerinde Team Sky formalarıyla insanları bisiklet kullanmaya teşvik edecek yeni kahramanlar çıkarmak istiyoruz gibi açıklamalarla çok iddialı gözüküyor.
Manchester şehri takıma ev sahipiliği yapacak ve lojistik üs Belçika olacak.
Britanya’dan ve tüm dünyadan yeni isimleri kadrolarına katacaklarını söyleyen Dave Brailsford , bunu yaparken yarışçıların mevcut takımları ile olan sözleşmelerine saygı göstereceklerini ve sadece imza sonrası transferlerini açıklayacaklarını belirtiyor.
Team Sky’ın ilk performansı Avrupa dışında en önemli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen Avustralya Adelaide şehrinde 17-24 Ocak 2010’da düzenlenecek Tour Down Under turu olacak.
Team Sky 2010 yılı için Fransa ve Italya turlarına katılmayı hedefliyor ; tabii ki bunun için öncelikleUluslararası Bisiklet Birliği UCI den pro tour takım lisansı alması gerekiyor.


Yol Bisiklet yarışlarında sahne alacak diğer yeni bir takım ; Lance Armstrong’un öncülüğünde , RadioShack ve Trek Bicycle Corporation ana sponsorluğunda kurulan Team RadioShack.
Takımın kaptanı, beyni kısaca her şeyi Lance Armstrong olacak.Lance’in takımda yarışacak olması hayranları için beklenen müjdeli haber olsa gerek.Bakalım bu büyük şampiyonun performansı nasıl olacak? Keza geçen yıl Astana’da Alberto Contador’la birlikte yarışmaları ve Contador’un takımda birinci adam olarak görülmesi Armstrong’un istediklerini tam olarak yapamadığı şeklinde yorumlanmıştı.Tabii burada Alberto Contador’un şampiyonluğunu hak ederek kazandığının altını çizelim.Lance Armstrong’un yeni takımıyla ipleri daha çok kendi ellerinde tutacağı ve performansının artacağı söylenebilir.Bu da bisikletseverlere kuşkusuz daha zevkli bir tur izlettirecektir.
Team RadioShack’da hangi bisikletçilerin yarışacağı Lance Armstrong tarafından belirleniyor.
Armstrong ilk günlerde henüz hiç kimseyle imzalamadık ama radarımızda pek çok yarışcı var demişti ve özellikle yol arkadaşları Levi Leipheimer , Chris Horner ve Andreas Kloden’in takımda olacaklarının sinyallerini vermişti.

Takımın anlaşma sağladığı isimler şöyle;Ben Hermans , Levi Leipheimer , Nicolas Maes , Sergio Paulinho , Gregory Rast , Sebastien Rosseler , Jose Luis Rubiera , Gert Steegmans , Tomas Vaitkus ve Haimar Zubeldia.
Takımın direktörlüğünü beklendiği gibi Armstrong’un US Postal ve Discovery Channel takımlarında birlikte çalıştığı Belçikalı Johan Bruyneel yapacak.
Armstrong ve Bruyneel’in bir arada olması zaten başlıbaşına şampiyon takım olmak için yarışacaklarının garantisi gibi gözüküyor.
Team RadioShack takımında Lance Armstrong’un Livestrong anti-kanser kampanyasına devam edilecek.
Armstong takım ruhunun önemine vurgu yaparken Astana , US Postral ve Discovery Channel’ı örnek gösteriyor ve yani takımında aynı atmosferde çalışacağını söylüyor.
Hatırlayalım Armstrong yedi şampiyonluğunun altısını US Postal takımıyla , 2005 deki son şampiyonluğunu Discovery Channel’la yaşamıştı.Bakalım sekizinci şampiyonlukta sarı mayosunun üstünde Team RadioShack yazacak mı?
Yazan:Ahmet Altuntaş

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bisiklet konulu yazıların devamını merakla bekliyoruz...bu konuya ülkemizde pek ilgi yok; bu tür yazılarla ilginin de bu alanda spor faaliyetlerinin de artacağına inanıyorum...yazıya emek verenlere çok teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails