Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

23 Haziran 2010 Çarşamba

Grup Maçlarının Ardından: B Grubu

A grubunun ardından B grubunda da maçlar tamamlandı ve 2.tura çıkan  takımlar belli oldu. Aslında Arjantin'in çıkması kesinleşmiş gibiydi, son maçlar Arjantin'in ardından çıkacak ikinci takımı belirleyecekti. A  grubunda Uruguay lider çıkarak bu gruptan gelecek takımı iştahla  beklemeye koyuldu. Bu yazıda maçları kısa kısa ele alacağım.

Nijerya - Güney Kore

Grup  öyle enteresan bir hal aldı ki bu maçta Nijerya'nın atacağı bir gol  daha onları ikinci tura taşıyabilirdi. Nijerya’nın Yunanistan maçı ve bu  maçtaki isteğini, mücadelesini dikkate aldığımızda benim gönlüm  Nijerya'dan yanaydı. Özellikle Martins ve Yakubu'nun kaçırdığı goller  akıllara ziyandı. Nijerya Yunanistan maçında 10 kişi kalmasaydı şu an  ikinci tura çıkmıştı. Tabi bu tecrübesizlik dünkü Güney Kore maçına da  yansıdı. Kaçan gollerde pas vermeyi tercih etseler çok farklı olurdu  her şey. Bu sonuçla Kamerun ve Güney Afrika'dan sonra Nijerya da  turnuvaya veda eden 3. Afrika takımı oldu. Afrika takımları açısından turnuvanın  pek de verimli geçtiğini söyleyemeyiz. Afrika takımlarının sorununun ne  olduğuyla ilgili Brezilya-Fildişi Sahili maçı yazısında bilgiler vermiştim.

Arjantin - Yunanistan

Arjantin'in  yine rahat kazandığı bir maç oldu. Bu sefer bunun sebebi sahada muhteşem  bir Arjantin'in olması değildi. Yunanistan takımının artık acilen  tasfiye edilmesi gerekiyor. Eldeki oyuncular 10 sene öncesinden kalma ve  artık kulüplerinde başarısız isimler. Dün akşamki maçta Güney Kore 2-1öndeyken durum 0-0'dı ve Yunanistan'a acilen gol lazımdı. Yunanistan ise  hala 11 kişiyle topun gerisinde bekliyor ve hücum yapmıyordu. Kapılan  toplar ileride tek başına duran Samaras'a yollanıyordu. Yunanistan’ın bu  anlayışla bile iddiasını son maça taşıması hayret verici bir  durum. Sonuç olarak ikinci turda olmayı hiçbir şekilde hak etmedikleri  kesin. Ancak asıl sorulması gereken bu turnuvada olmayı hakedip  hak etmedikleri.


Maçlar sonunda Arjantin, Meksika ile ikinci  turda eşleşti, Meksika kontrollü bir oyunla topa daha çok sahip olursa  ikinci yarıda oyundan düşmesi muhtemel Arjantin karşısında etkili  olabilir. Uruguay takımı ise Güney Kore karşısında kesin favori. Zira  sert takımlara karşı gol atmakta zorlanacaklarını düşünüyorum.
Burak Kereci

5 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Yunanistan gibi futbol düşmanı bir takımın elenmesine çok sevindim.Arjantin maçın her anında ne kadar istediğini forvet oyuncusundan malzemecisine kadar gösterdi.Umarım Maradona'lı Arjantin şampiyon olur.Bu arada Messi de çok ama çok şanssız

Burak Kereci dedi ki...

ben çeyrek finalde zorlanacagını düşünüyorum,özellikle son 20 dakikada

Redvidigal dedi ki...

Zaten geçen dünya kupasında da çok zorlanmıştı Meksika karşısında.Maxi'nin efsane golüyle güç bela geçmişlerdi.

Burak Kereci dedi ki...

yalnız cok enteresan seyler oluyor uruguay'a yarı finale kadar yol açık görünüyor,sürpriz takım olacak gibi

Redvidigal dedi ki...

Uruguay'ın en önemli artısı otam bir trakım oluşu.Ayrıca savunma disiplininden hiç taviz vermiyorlar.Gerçi daha hiç skor olarak geriye düşmediler.Bakalım neler olacak.Yalnız İngiltere-Almanya maçı güzel olacak.Burak bu iki takımın eşleşmesiyle ilgili bir yazı bekliyorum senden:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails