Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

16 Haziran 2010 Çarşamba

İspanya - İsviçre


Günler sonra beklenen oldu ve kupanın ilk sürprizini İsviçre gerçekleştirdi. Maç öncesi bir takım bloglarda okuduğum yazılarda genel  kanı İspanya'nın zor da olsa kazanacağı yönündeydi. Açıkçası ben de İspanya'nın  kazanacağını düşünmüştüm. Nitekim pozitiffutbol.com'da dünya kupası öncesi  yaptığım takım analizlerinde ele aldığım İsviçre'den,kaliteli oyunculardan  kurulu ancak takım hüviyetine bürünememiş bir takım olarak  bahsetmiştim.Hazırlık maçlarındaki başarısızlıkları ve grup maçlarında kolay  bir kura çekmiş olmaları buraya gelmelerinde önemliydi.Ancak bugün Ottmar Hitzfeld takım olarak ne yapmak istediğini bilen bir İsviçre izletti bizlere.

Maç sonrasında ise twitter'da takip ettiğim insanların genel görüşü Ottmar Hitzfeld'in Mourinho'nun not defterini fotokopi çektirdiği, takımı böylesine  defansif oynatarak futbolu çirkinleştirdiği yönündeydi. Benim içinse bu maç  turnuvanın bugüne kadar oynanan en zevkli maçı olmuştur. Hatta Almanya maçından  daha zevkliydi. Futbolda savunma oyununu oynamakta bir takım bilgi, beceri, teknik ve sistem gerektirir. Bunun dışında bugün İsviçre'yi bu şekilde oynamaya  zorlayan İspanya'nın sistemiydi. Karşınızda ilk yarıda 378 olumlu pas yapmış ve%73 topa sahip olan bir takım varken hücum futbolu oynamanız pek akıllıca  olmaz. Bütün bunlara ve mağlubiyete rağmen İspanya yine de iyi oynadı  diyebilirim. Zira İsviçre'nin attığı gol biraz da şans golüydü. Gole kadar doğru  dürüst şutları bile yoktu. İspanya yapması gerekenleri yaptı ancak bugün David  Villa ve sonradan giren Torres'in beceriksiz oluşu İspanya'nın gol atamamasına  sebep oldu.

Başka bir önemli nokta ise, bugüne kadar oynanan maçlarda kapanan takımların  hiçbiri topu kazandıklarında olumlu oynayamadılar. İsviçre ise bugün son  dakikalarda inanılmaz baskı yemelerine rağmen 3–4 adamla atağa çıktı ve ayağa  pas yaparak tehlike yarattı. İsviçre takımı fırsatını bulduğunda gayet güzel  hücum da yaptı ayrıca. Bu maçta özellikle Gökhan İnler ve Lichtsteiner  takımlarına muazzam katkılarda bulundular. Ayrıca Eren Derdiyok da bu turnuvada  adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Burak Kereci

1 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Bu sonuç ufukta erken finali doğurur gibime geliyor.Çapraz eşleşmede Brezilya-İspanya olursa kesinlikle erken final olmuş olur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails