Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

16 Haziran 2010 Çarşamba

PORTEKİZ-FİLDİŞİ SAHİLİ




Kupada, Almanya maçı hariç bu maça kadar oynanan bütün karşılaşmaların kısır, heyecansız geçtiğini düşündüğümüzde hepimizin bu maç adına beklentisi oldukça yüksekti. Doğal olarak iki takımda da birçok yıldızın olusu bizleri heyecanlandırmıştı. Ancak, golsüz eşitlik bozulmayınca futbolseverler pek tatmin olmadı. Brezilya’nın 3 puan almasıyla bu iki takimin birincilik şansı zora girdi.

Aslında maç hızlı başladı ve iki takım da kontrollü oyundan ziyade birbirilerine  üstünlük kurma çabasındaydı. Portekiz kupaya resmen forvetsiz geldi. Liedson, Portekiz takımına forvet olacak bir isim değil. Portekiz’in en büyük sorunu nokta santrafor özelliğinde bir oyuncusu olmaması. Pauleta’dan  sonra o bölgede rahatlıkla oynayabilecek bir isim bulamamanın sıkıntısını çektiler. Ronaldo  ise maça hızlı başladı ve bir topu direkten döndükten sonra Demel, onunla ağız  dalaşına girerek kart görmesini ve oyundan düşmesini sağladı ve bu dakikadan  sonra tatlı sert bir oyunla Ronaldo'nun etkinliğini minimuma indirdi.

Fildişi Sahili'nde ise iyi durumda bir Drogba ile Gervinho cok iş yapar. Gervinho adam eksiltme ve dripling özelliklerine sahip, Drogba’yı  zaten  anlatmaya gerek yok. Keita’ya da bir parantez açmak gerekirse, dün aksam oyuna  girdikten sonra Fildişi'nin daha da yüklenmeye başladığını ve oldukça etkili olduğunu  söyleyebilirim. Son dakikada Drogba'ya cok kritik bir asist de yapti. Ben açıkçası  Keita'yı 11'de bekliyordum. Ancak Eriksson'un ikinci maçta daha da iyileşmiş birDrogba ve bu maçta etkili olan Keita'yi ilk 11'de oynatması oldukça muhtemel.

Burak Kereci

2 yorum:

KOBERONALDO dedi ki...

Portekiz yıllardır forvet sıkıntısı çekiyor.Nani'nin de sakatlığından ötürü takımdan ayrılmasıyla iyice ronaldo odaklı bir takım haline geldi

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum.Dün Demel,bilerek Ronaldo'nun üzerine oynadı ve istediğini aldı.Kart gördükten sonra oyunda yoktu nerdeyse.Şu an forvet konusunda en sıkıntılı takım Portekiz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails