Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

18 Haziran 2010 Cuma

Platini , Henry , Domenech ve İrlanda'nın Ahı

Fransa dünya kupasına gelirken yeni bir "Tanrı'nın eli" vakası cereyan etmişti. İlk maçta deplasmanda 1-0 yendikleri İrlanda karşısında bu sefer kendi evlerinde 1-0 gerideyken Henry’inin eliyle önü aldığı top sonrası 1-1 biten maç Fransa'yı dünya kupasına getirmişti.O dönemde bu konuyla ilgili,Platini'nin hakemi satın aldığı vs gibilerinden birçok geyik döndü.Devam eden süreçte Euro 2016 için Fransa'nın Türkiye'ye karşı 1 oy farkla kaybetmesinde de Platini'nin parmağı olduğu söylendi.Kendisi de nükteli bir şekilde bunu belirtti zaten.İşin ilginç olan tarafı Fransız milli bir futbolcu Gignac'in ertesi gün bu haberler ilgili "biz Fransa'nın alacağını önceden biliyorduk" cümlesini ağzından kaçırmasıyla iddialar çoğaldı.Ancak olan Türkiye'ye ve zavallı İrlanda'ya olmuştu,üstelik deplasmanda Fransa'ya karşı neredeyse tek kale oynamışlardı.Benim kişisel olarak İrlanda'ya karşı bir sempatim olduğu için Fransa'dan,Henry'den ve Platini'den nefret etmiştim o aralar.

Devam eden süreçte Fransa milli takımının dünya kupasından sonra Domenech'in yerine Laurent Blanc'ı getireceği açıklandı. Bir kısım medya Domenech'in gönderilmemesini çok ağır bir dille eleştirdi. Dünya kupasına yaklaştıkça oynanan hazırlık karşılaşmaları da Fransa'nın dünya kupasında göstereceği performanstan kesitleri sunmuştu bize. Domenech sanki takımın gol atmaması için elinden geleni yapıyordu.2006'da birlikte çalıştığı Zidane bile kendisi için "hoca değil" tabirini kullandı. Futbolcuların ona güvenmediğini ve onun için kazanmak istemediklerini de söyleyen Zidane zaten sevilmeyen Domenech'i Fransa'da istenmeyen adam ilan etti.

Sonuçta Fransa'nın dün oynadığı maçtan sonra bana göre şansı kalmadı. Ve takip ettiğim kadarıyla İrlanda'daki publarda maç boyunca Meksika'nın attığı her golde "1 shot ücretsiz tekila" verileceği söylenmiş. Platini son zamanlarda "arsız oğlunu kollayan işgüzar baba" rolüne soyunmuştu. Ancak artık arsız oğlu Fransa için yapabileceği bir şey yok. İrlanda’nın ve bizlerin ahını fazlasıyla aldı. Şu turnuvaya İrlanda'nın katacağı rengi söylemeden edemeyeceğim.

Burak Kereci

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails