Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

21 Haziran 2010 Pazartesi

Maç Sonu: Brezilya - Fildişi Sahili


Maçın  ilk yarısını izleyip sıkılan ve ikinci yarıyı izlemeyen birisine ikinci  yarıda olanları anlatsak inanmazdı herhalde. Maça damga vuran olayları  kısaca ele alacak olursak, sırasıyla Erikcsson, Keita, Elano’nun  sakatlanması ve Fransız hakem Stephane Lannoy'u analiz edebiliriz.

Afrika Takımları

Fildişi  takımı da diğer Afrika takımları gibi vasatın üzerine çıkamadı. Geriye  düştükten sonra bile 10 kişiyle topun gerisinde kaldılar. Afrika  takımlarının bu turnuvada bu kadar fiyasko olacağını  tahmin etmezdim. Başlarında kim olursa olsun ev sahipliğini bir  şekilde  kullanacaklarını düşündüm ama olmadı. Afrika takımlarının  problemi turnuvalık teknik direktör kiralamaları bence. Mesela Eriksson  hala Lazio döneminin ekmeğini yiyen bir adamdır. Anlam veremediğim  olay, bu adamın Lazio'dan sonra gittiği hiçbir yerde başarılı  olamamasına rağmen hala nasıl rağbet gördüğüdür. Elbette 33 yıllık bir  kariyere her zaman saygı duyulmalıdır ancak bu adamın modası geçeli çok  oldu. Lazio macerasının ardından gittiği her yerden sorunlu ayrıldı  Eriksson. Zaten Fildişi'ne de Drogba Hiddink'ten umudunu kestikten sonra  acilen geçti. Bir başka konuda bu zaten; Fildişi'nin teknik direktörünü  neden Drogba seçiyor?

Elano'nun Sakatlanması

Bu  sezon yerden yere vurulan Elano, ikinci maçında da golünü attı ancak  birkaç dakika sonra sakatlanarak oyundan çıktı. Elano’nun performansı  karşısında iki maçtır ellerine ovuşturan Galatasaray yönetimi ve Elano  düşmanı taraftarların içine kor ateş düşmemiştir umarım. Şaka bir yana  bir futbolcu için "dünya kupasında para etsin satarız" mantığını pek  etik bulmuyorum. Tabi madalyonun diğer yüzünde; bazı taraftarlar sezon içerisinde  kendisini ikili mücadelelerden sakınan Elano için "takdir-i ilahi"diyor olabilir.

Keita ve Etik

Keita  bu akşam oyuna girdikten 5 dakika sonra sarı kart gördü. Buna diyeceğim  bir şey yok, olabilir. Ancak Keita'nın Türkiye'de bizi kendisinden  tiksindiren aldatıcı hareketlerine tüm dünyanın gözü önünde de devam etmesi gerçekten hoş değil. Bu tarz hareketleri yapan futbolcu sayısı  oldukça fazlayken Keita'yı asacak değiliz ancak bence Keita aldatma  işinde oldukça beceriksiz ve bu onu daha da itici gösteriyor. Bu geceki  maçta da, arkadaşına pas verdikten sonra bir dakika önce tartıştığı  Kaka'nın üzerine doğru -sözde- pozisyon icabı koşmaya başladı, Kaka’nında bir şarjı var tabiî ki ancak bu müdahale göğsüne gelmesine rağmen  saatlerce yüzünü tutarak yerde kıvranması iticiydi. Benzer  hareketleri Türkiye'de defalarca yapmıştı. Bu arada, Keita üzerinden  Galatasaray'a inceden laf dokundurmaya çalışanların yaptıkları da bir o  kadar iticidir.

Stephane Lannoy

Maçın  Fransız hakemi de Fransa gibi bu turnuvada sınıfta kaldı. Fabiano’nun  ikinci golündeki eli görmemesi, avantaj kullanımına dikkat etmemesi ve  son 10 dakikada yaşanan sertlikler, kırmızı kart gibi krizleri  yönetememesi onu sınıfta bıraktı. İrlanda’yı kupanın dışına iten,Euro2016'yı evine götüren Platini, dünya kupasından, milli  takımı, hocası, oyuncusu, hakemi ve federasyonuyla, kısacası her şeyiyle  sınıfta kaldı.
Yazan: Burak  Kereci

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails