Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

24 Haziran 2010 Perşembe

Heyecan Fırtınası


Son ana kadar müthiş bir çekişme, müthiş bir mücadeleye sahne olan D grubu turnuvanın zevkinin yavaştan ortaya çıkmasının işaretlerinden sadece biriydi. Bundan sonra geriye kalan maçların hepsi de çok kritik ve Kuzey Kore ve Honduras hariç tüm takımların hala gruptan çıkma şansları bulunuyor. İlk grup maçları gerçekten inanılmaz sıkıcıydı ancak özellikle ikinci maçlardan sonra Dünya Kupası adına yakışmaya başladı.

Bu geceye gelirsek, Almanya ve Gana gruptan çıkan takımlar oldular. Özellikle Gana için bu oldukça önemliydi. Zira Afrika takımlarının turnuvada yaşadığı çöküşe karşı durmak isteyen bir takımdı Gana. Ayrıca turnuvanın da en genç takımı olarak bunu başardılar. Bugün de sahaya kazanmak için çıkmışlardı, kendi göbeğini kendi kesmek istiyordu ancak Afrika takımlarının bu turnuvadaki ortak özelliği beceriksizlik yine başroldeydi. Akabinde Mesut'un golüne engel olamadılar. Sırbistan’ın son dakikalarda bulacağı bir gol her şeyi değiştirebilirdi. Hatta hakemin son dakikalarda vermediği penaltıyı da dikkate alırsak Gana'nın direklerden dönerek ikinci tura çıktığını söyleyebiliriz.

Diğer tarafta ise ikinci tura çıkmak için mucizelere ihtiyacı olan Avustralya ve Gana-Almanya maçının skoruna göre hareket edecek olan Sırbistan vardı. Sırbistan inanılmaz ağır bir tempoda oynadı ve özellikle yenilen gollerden sonra fark açılabilirdi. İki takımda ikinci turu hak etmediler. Ancak Avustralya turnuvaya iyi bir şekilde veda etmek için elinden geleni yaptı.Şu an eminim Gana maçında Harry Kewell'ın gördüğü kırmızı karta yanıyorlardır.

Burak Kereci

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails