Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

13 Haziran 2010 Pazar

İngiltere - ABD


Dun gece İngiltere de Arjantin'in yaptığı gibi maça çok hızlı başladı. Buna dayanarak ben de fırtına gibi bir Mac olacak beklentisine girdim. Ancak yine Arjantin maçında olduğu gibi kısır bir maç izledik. İngiltere maça oyun olarak da iyi başlamıştı aslında. Dün aksam Rooney'nin İngiltere’nin performansını nasıl etkilediğini bir kez daha gördük. Rooney dünkü gibi oynarsa İngiltere hücum da çok sıkıntı çeker. Aslında bence kötü oynamasının sebebi Heskey gibi ağır bir partneri olmasıydı. Rooney oyun içinde sürekli dolasan yer değiştiren bir oyuncu. Birlikte oynadığı oyuncunun da bu tarz da bir oyuncu olması gerekir ki Rooney'e alan açılabilsin. Bu bağlamda benim secimim maça Rooney-Defoe ikilisiyle başlamak olurdu. Zaten daha önceki yazımda da belirttiğim gibi D.Bent yerine Heskey seçimine hep karsıydım.

James Milner'a da bir parantez açmak gerek. Joe Cole gibi bir oyuncuya sahipken, onu kulübede bekletip Milner gibi bu tip üst düzey Mac tecrübesi olmayan bir oyuncuyla başlamak Capello'nun yanılgısıdır. Tamam, Milner’a çıkardın peki neden Wright-Philips'i oyuna aldın diye sorarlar adama. Ayrica Ledley King-Carragher değişikliğini de anlamış değilim. King hatasız oynarken değişiklik hakkını boşa harcamaktan başka bir şey değildi bu. Green konusunda ise; çok iyi bir kaleci olduğuna inandığımı ancak dun yediği golün hiçbir şekilde açıklaması olamayacağını belirtmeliyim.

ABD ise artik bu tarz turnuvalarda her takimi zorlayacak kapasiteye sahip bir takim. Dun aksam turnuvada şimdiye kadarki en tertipli takim savunmasını yaptılar. Ozellikle Bradley ve Dempsey bu sistemin kilit isimleri. Kanattaki Findley'de müthiş süratli bir oyuncu ancak teknik açısından kendisini geliştirirse çok daha iyi yerlerde olacaktır.

Burak Kereci

3 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Bundan sonra Burak arkadaşımız futbol yazılarıyla aramızda olacak:)Kendisine hoş geldin diyorum:)

Burak Kereci dedi ki...

Teşekkürler...Dünya kupası boyunca yoğun bir şekilde yazılarıma devam edeceğim,umarım blogunuza katkım olur.

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

Burak arkadaşım aramıza hoşgeldin yazılarını bekliyoruz...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails