Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

21 Haziran 2010 Pazartesi

Christoph Daum ve Fenerbahçe


Fenerbahçe  teknik direktörü Christoph Daum bir basın açıklaması yaptı ve gelecek sezonda  takımın başında olduğunu açıkladı. Hemen ardından da Fenerbahçe'nin resmi  sitesinde bu haber açıklandı. Ama Roland Koch dışında tüm yardımcıları takımdan  gönderildi. Bu da ek bilgi olarak belirtildi.

Daum ve  Fenerbahçe'nin arasının iyi olmadığını tahmin edebiliyoruz. İkinci Denizli faciasından  sonra takımda kalması da sürpriz oldu çoğumuza göre. Ama sonuçta Aziz Yıldırım’ın Daum'a ne kadar güvendiği kafalarda soru işareti yaratıyor. Daum'unda 2 gün önce basına çıkan açıklamalarından sonra ve üstüne üç yardımcısının  kovulması üzerine ne kadar rahat bir ortamda çalışabilir ki diye düşünmeden  edemiyorum. Şöyle örneklere baktığımızda başarılı olmuş teknik direktörler hep  rahat bırakıldıklarında taraftara sevinci yaşatmışlardır. Ben teknik direktör  olacağım, benim yardımcılarım kovulacak ve yönetimin belirttiği isimlerle çalışacağım. Daima izlenen ve her attığım adımın başkana rapor edildiği güvensiz ve gergin  bir ortamda çalışmak, bir teknik direktör için ne kadar kolay bir iş olabilir ki? Üstüne bu işi severek yapması gerekiyor ki hem Avrupa'da hem Türkiye’de başarılı olsun.

Ne kadar bu açıklamalar yapılmış olsa da bana göre Fenerbahçe kulübü şu an  bir teknik direktör arayışında. Bir back-up planı olarak bunu düşünüyorlardır. Lige kötü başlangıç yapacak olursa Daum, yol yakınken yolları ayırıp bu planı  devreye sokacaklardır. Tabi ki bu sadece bir fikir ama Türkiye'de çok  gördüğümüz ve bize yabancı olmayan bir olay.
Burak Kereci

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails