Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

24 Ocak 2010 Pazar

GÜNDEMDEN HABERLER…


FENERBAHÇE’DE ARZULANAN MÜCADELE:

İlk yarının lideri Fenerbahçe Türkcell Süper Lig’in ikinci yarının ilk karşılaşmasında ligin son sırasında yer alan Denizlispor’la karşılaştı.Karşılaşmadan önce Fenerbahçe’nin hücum anlamında en önemli oyuncusu kaptan Alex ve sağ kanatın ela avuca sığmayan,istikrarlı oyuncusu olan Gökhan Gönül’ün eksikliği vardı.Bu eksiklerin üzerine İstanbul’da maçların ertelenmesine neden olan soğuk havanını başlangıcı kendini Kadıköy’de ortaya çıkardı.Hala düzelmeyen saha,yağmurla beraber hallaç pamuğuna döndü.Üstelik benim nazarımda puan kaybetmeye en uygun gün olan Cuma günüydü maç.Fenerbahçe karşılaşmaya Alex’in yerine Semih,Gökhan’ın yerine ise Bekir’le sahaya çıktı.

Karşılaşmanın başında Fenerbahçe kendinden beklenen tempoyu gösteremedi.Bunda Gökhan’ın olmayışı ve yağmurlu havanın etkisi de vardı.İlk yarı boyunca Fenerbahçe’nin karambolden oluşan pozisyonda Guiza’nın kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyon haricinde pozisyonu yoktu.Zaten ilk yarı yavan bir futbolla nasıl başlayıp bittiği anlamadan sona erdi.

İkinci yarı Fenerbahçe kendisinden beklenen tempolu futbolu Emre önderliğinde göstermeye başladı.İlk yarı nasıl geçtiğini anlamadığımız maç da ikinci yarı zaman tükenmez oldu.Bunda 54. dakikada oyuna giren Özer’in de etkisi vardı tabi. Fenerbahçe’nin agresif futbolu ardı ardına sarı kartları getiriyordu.İkinci yarı pozisyonlar ardı ardına gelmeye başladı.Önce Semih’in pozisyonu,sonra Guiza’nın direkten dönen topuyla iyiden iyiye Fenerbahçe’nin Baskısı arttı. Gol gelmedikçe Fenerbahçe risk almaya başladı ve oyuna 75. dakikada oyuna Gökhan Ünal’ı tempo yapamayan .Bekir’in yerine aldı.78. dakikada Fenerbahçe golü hiç de beklemediği bir pozisyonda Santos’un frikiğiyle buldu.Denizlispor adına maçın en iyi oyuncusu olan Özden,Santos frikiğine ters ayakla yakalanıp gulü yedi.Tam Fenerbahçe’nin rahatladığını düşündüğü sırada,büyük takımları seven Denizlispor’un yeni transferi Youla önce Lugano sonra da Bilica’nın hatasını hızıyla birleştirip 82. dakikada soğuk havayla üşümüş olan Kadıköy’ü buza kesti.Maçta 1-1 e gelmiş oldu.

Daum’lu Fenerbahçe’nin en büyük özelliği maçların belli bir bölümünde skor olarak gerideyse,takımın inanılmaz bir tempo yapıp rakibi boğmasıdır.Bu da 82. dakikadan itibaren ortaya çıktı.Youla’nın golüyle moralini bozmayan futbolcular Denizlispor’u sahasında çıkarmaz oldu.Bu baskı Gökhan-Semih-Guiza’nın çabasıyla 85. dakikada Özer’in golüyle meyvesini verdi.Bu gölde Denizlisporlu futbolcuların pozisyonu izlemesinin de etkisini unutmamak gerekiyor.Guiza’nın Özden’den seken topu tamamlamasıyla Fenerbahçe Denizlispor’u 3-1’le geçmiş oldu.


MAÇTAN NOTLARIM

1-Fenerbahçe Bursa,Diyarbakır ve Galatasaray maçlarından sonra ilk defa o arzulanan mücadeleyi gösterdi.

2-Fenerbahçe’nin mutlaka bir sağbek alması gerekiyor.Gökhan’ı yedekleyecek bir isme ihtiyacı var.

3-Bu maçta sarı kart gören Santos, Lugano, Baroni ve Emre 19. haftada Sivas karşısında yer alamayacaklar.Bu kartlardan Santos, Lugano ve Baroni’nin kartlarını kabullenemedim.Çünkü bu kartlar çok gereksizdi.Üstüne Fb tv de maç sonrasında Santosu’un cezalı duruma düştüğümü soyunma odasında Ayhan Tumani söyledi demesi beni dehşete düşürdü.Bir futbolcu sarı kart durumunu nasıl bilmez,nasıl futbolcuya hatırlatılmaz bu durum???

4-Mehmet Topuz bal yapmayan arı misali mücadele etmeye devam ediyor.Kayseri’de ki Mehmet Topuz’dan eser yok.

5-Gökhan Ünal ilk defa bir lig karşılaşmasında Fenerbahçe’de yer aldı.Oyunda kaldığı süre içerisinde iyi bir alternatif olacağını gösterdi.

6-Yönetimle problem yaşayan Semih inanılmaz mücadele edip ben buradayım mesajı verdi.Bu mücadelesi golle sonuçlanmadı.Eminim Semih gol atsaydı taraftara koşup formayı öpecekti.Bunu ilk gol attığı maçta göreceğiz bence.

MAÇLAR İPTAL

İstanbul’u esir alan soğuk ve karlı hava Beşiktaş-İstanbul B.B ve Kasımpaşa-Bursaspor maçlarının iptal olmasına neden oldu.Maçlar Federasyon’un belirleyeceği ileri bir tarihe ertelendi.

YAZAN: REDVIDIGAL

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok iyi yazmışsın murat abi ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails