Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

22 Ocak 2010 Cuma

Sıcak Sıcak Haberler...



NBA

Dün gecenin maçı Cavs-Lakers’tı.İnanın insanın tuttuğu takımnın mağlubiyetini yazması zor oluyor.Anlıyacağınız dün kendi sahasında Lebron önderliğinde ki Cavs Lakers’ı 93 87 yendi.Bu maçta Kobe 25 bin sayı barajını aşan 15. Oyuncu oldu.25 bin sayı barajını aşmasına rağmen maçta 32-11 gibi çok kötü bir yüzdeyle maçı 31 sayıyla tamamladı.Son 3 günde bu iki takımın 6 maçından 5 ini izledim ve şöyle bir kanıya vardım.Hangi yıldız(Lebron veya Kobe) maçı tek başına kazandırmaya kalkarsa takımlarına yarardan çok zarar veriyorlar.Bu arada Lebron’nun 37 sayı 9 asistlik performansı parmak ısırttı.Shaq transferiyle iyice pota latında iyice kalınlaşan Cavs’te Hickson gibi ayakları hızlı bir uzunun gelişimi pota altında Cavs’i baya öne taşıdı.
ALL STAR İLK 5’LERİ
Allen Iverson dışında sürpriz bir isim yok.Bence Iverson’nın basketbolu bırakıp geri dönmesi hayranlarının onu daha fazla destekleyip doğuda ilk 5’e çıkmasını sağladı.Iverson’nın ne kadar performansı bu sene kötü olsa da all stara renk katacaktır.Ufuk’un hep bir tavsiyesi vardır.Shaq her All Star’a katılmalı.Umarım bu sene onu Doğu’da kadroya girer ve bizlere o enfes danslarından bir buket sunar.Bu arada oylamada en fazla oyu Lebron James aldı.
BATI İLK 5 İ
Doğu Konferansı ilk beşi:
Allen Iverson (Philadelphia 76ers)
Dwyane Wade (Miami Heat)
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Kevin Garnett (Boston Celtics)
Dwight Howard (Orlando Magic
İşte Batı Karması'nın ilk beşi:
Kobe Bryant (L.A. Lakers)
Steve Nash (Phoenix)
Tim Duncan (San Antonio)
Carmelo Anthony (Denver)
Amare Stoudemire (Phoenix

“JO:YENİ KEWELL MI YOKSA LİNCOLN MÜ ?


Haldun Üstünel şov devam ediyor. Yaz transfer döneminde Keita,Elano,geçtiğimiz günlerde Neil gibi dünyaca tanınmış oyuncuları takıma katan Haldun Üstünel son olarak Brezilyalı oyuncu Jo’yu Galatasaray’ın kadrosuna kattı.Aslında takımların futbolculardan önce,yönetime Haldun Üstünel gibi iş bitirebilen yöneticileri katmaları gerekir.Şimdi Jo’yu biraz tanıyalım
Asıl adı Joao Alves De Assis Silva’dır.Jo 23 yaşında 1.89 cm boyunda.Uzun boyuna rağmen inanılmaz derecede teknik bir oyuncu.Kendisi solak olduğu için savunma oyuncularına çok ters gelen bir tarzı vardır. Hızını attığı inanılmaz sert şutlarla süslemiştir.Hatta ben kendisini Cska’da oynarken İnter’e atmış olduğu birbirinden güzel gollerle tanımıştım.1.89 boyuna rağmen hava hakimiyeti hiç yok denecek kadardır.
Avrupa’daki ilk kulübü Cska’dır.Cska’da gerek Avrupa’da gerekse Rusya liginde göstermiş olduğu performansla Manchester City’e 20 milyon poundluk rekor bir ücretle transfer oldu.Burada takıma adaptasyon problemleri yaşadı. Teknik direktör Hughes’le yeterince anlaşamadığından yeterince oynama şansı bulamayan Jo,sezon başında Everton’a kiralık olarak transfer oldu.Everton’da da istediği ortamı bulamayan Jo,Moyes’den izinsiz olarak ülkesine gidince,Everton’la bağı koptu.
Dün itibariyle Galatasaray’ın yeni transferi oldu.Gerçi verim vermez Linderoth’un sözleşmesi fes edildikten sonra Galatasaray’ın 8. yabancısı olarak takıma katılacak.
Jo oynamayı özlediği için İngiltere’de ki performansının üzer ine çıkacaktır.Hatırlarsanız Fenerbahçe’de Zico döneminde çok sayıda Brezilyalı oyuncu gelmek istiyordu.Frank Rijkaard da Avrupa’da özellikle futbolcular için çok saygın bir yerde.Bu yüzden Jo’nun Galatasaray tercihinin en önemli nedenlerinden biri Rijkaard’dır.Rijkaard’ın varlığı bence Jo’nun disiplinsiz tarafını bastıracaktır.Hali hazırda Baros ve Kewell’ın 2 ay oynamayacağını düşünürsek nokta transferdir.Elano’nun vatandaşı olan Jo hem Elano’ya yoldaş olacak hem de uyum sorununu erkenden atlatacaktır.
Bu aralar Dos Santos ismi konuşulmaya başlandı.Bence böyle bir transfer Nonda’yı yollayarak yapılacaksa çok yanlış bir transfer hareketidir.Nonda Fenerbahçe’de ki Semih’le aynı muamaleyi görmekte.Yaptıkları takdir edilmemekte.Oynadığı dakikalara bakarsak çok verimli olduğu apaçık ortada.Yedekliği sorun etmeyen böyle bir oyuncuyu gönderip şişkin olan hücum kanat hattına bir transfer daha bence çok yanlış bir hamle olur.
YAZAN:REDVİDİGAL

1 yorum:

Ufuk Çağdaş Erdem dedi ki...

Lebron vs Kobe için söylenecek elbette cok sey var.Fakat sunu söylemeliyim her ikisini de sevmememe rağmen Kobe'yi daha cok takdir ettiğim söylenebilir..Sebebi de şu;Fiziksel üstünlükleri ve güçleriyle oyuna ağırlık koyan oyunculardan cok oyun zekası,yetenek ve beceri ile rakiplerine üstünlük sağlayan oyuncuları severim..Lebron resmen Alman tankı gibi önünde duramıyorsun ki..Fakat işin basketbol yetenekleri kısmına baktığımızda kesinlikle Kobe daha öndedir..Bu demek değildir ki Kobe Lebron'dan daha etkili olur maçlarda...Şunu da ekleyeyim tüm NBA'de Lebron'u birebir maç yaparak yenebilecek bir oyuncu mevcut değil..Hatta şöyle düşünüyorum tüm NBA tarihinde bunu başarabilecel bir oyuncu da aklıma gelmiyor çünkü onun kadar güçlüsü ve hızlısı gelmedi gelmez...Birebirde tüm rakiplerini sırtlar ve potaya kadar götürür ve potanın orda da potaya sokar:))

Jo transfer edildi tamam ama neden Nonda'yı gönderme planları yapılıyor anlamıyorum..Hele hele Kewell sakat Baros sakat ve Jo da Avrupa Lig'inde oynayamayacaksa..Atletico Madrid'e karşı özellikle de İstanbul'daki maçda kim forvet oynayacak eğer Nonda'yı gönderirlerse??Büyük hata olur Nonda'yı şu anda takımdan göndermek...

All-Star izlemek de oylamasını konuşmak da inanın çok boş ve gereksiz geliyor bana..Her şeyin sahte olduğu bir organizasyon..All-Star'ı sadece Shaq bu sene ne yapacak diye izliyorum artık..Ki Murat da değinmiş benim düşüncem Shaq'ın 50 yaşına kadar hatta ölene kadar All-Star seçilmesi ve işin eğlence boyutunu bizlere yaşatması...Shaq basketbolu bıraktığında boşluğu kolay kolay doldurulamayacaktır...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails