Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

26 Ocak 2010 Salı

Karlar Düşer, Düşer Düşer Ağlarım...

GALATASARAY-GAZİANTEP MAÇINDAN NOTLARIM

1-Galatasaray ikinci yarının ilk karşılaşmasında,kendi sahasında karşılaştığı Gaziantep spor’u 1-0 yendi.Karşılaşmanın tek golünü atan Mustafa Sarp ligde ki gol sayısın 3’e yükseltti.Ligin açılış karşılaşmasında da Gaziantepspor’a duran toptan gol atan Mustafa Sarp takipçiğini bu maçta yine konuşturdu.Bir ön libero için ligin henüz 18. haftasında 3 gole ulaşmak hiç de fena olmayacak bir hücum performansıdır.Sezon başında bonservis ücreti ödenmeden alınan Mustafa Sarp bu sezonun ücret-performans anlamında ne kadar iyi bir transfer olduğunu gösterdi.
2-Karşılaşmada Galatasaray’ın tempo yapmasını engelleyen rakibi Gaziantepspor değil de kötü hava koşullarıydı.Öyle ki Galatasaray bir türlü maç boyuncu istediği tempoya çıkamadı.
3-Galatasaray’da ön plana çıkan isim Caner Erkin’di.Gerçek yeri olan sol açığa geçtiğinden beri performansı hızla artan Caner,kötü hava koşullarına rağmen gerek kıvraklığı gerekse devamlılığıyla takımının bundan sonraki maçlarında 11’de ki yerini garantiledi.”Şahsen Caner Erki varken Dos Santos transferini çok anlamsız buluyorum”
4-Karşılaşmanın en şanssız oyuncusu Shabani Nonda’ydı.Hafta içi Dos Santos’un tranferi nedeniyle sözleşmesi fes edileceği dedikodusu Nonda’nın performansının olumsuz etkiledi.Moral bulması adına 58. dakikada Arda Turan, Elano Blumer’den topu alıp penaltıyı kullanması için Nonda’ya meşin yuvarlağı verdi.Ama bir kere işler ters gidecekse ters gider misali; Nonda penaltıyı kaçırdı.Bunun üzerine bir grup taraftar Nonda’yı protesto etti.
5-Karşılaşmanın 33. dakikasında kendisine yapılan müdahaleye hakemin faul vermemesi nedeniyle itiraz eden Ahmet Arı ikinci sarı karttan kırmızıyla takımını 10 kişi bıraktı.İşin ilginç yanı Ahmet Arı kekemedir.Fakat hakeme ‘Allah Belanı versin’ derken hiç duraksamadı.
6-Gaziantepspor’un karşılaşmada ki en iyi oyuncusu olan kaleci Mahmut Bezgin kurtardığı penaltıyla takımının savunmada ki direncini arttırdı.Ama Mustafa Sarp’ın attığı golde yaptığı hata bir puana mal oldu.
7-Yeni transferler Jo ve Neill ilk defa ligde ilk defa Galatasaray formasını giydiler.Gaziantepspor’un pek hücum yapamamasından dolayı kendisine pek fazla görev düşmeyen Neill sade futboluyla dikkat çekti.Maça sonradan dahil olan Jo fiziği ve yüksek top tekniğiyle ileriki karşılaşmalarda takımına yaralı olacağını gösterdi.

YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails