Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

26 Ocak 2010 Salı


TRABZON’DA GÜNEŞ AÇTI


Ülkemizi etkileyen soğuk hava futbol maçlarını da olumsuz etkiledi.Trabzonspor’da bundan nasibini aldı.Bu soğuk havada maça inanılmaz derece etkili başlayan Trabzonspor beni çok fazla etkiledi.Bir takımın 30 dakika aralıksız baskı yapması pek görülmüş bir şey değildir.İnanın ilk 30 dakikada 2-0 öne geçen Trabzonspor maçı en az 6-0 yapabilirdi.Bunda Trabzonspor’un etkili oynamasının yanında Sivasspor’un ne oynadığını bilmemesinin de katkısı oldu. Sivasspor’un bu oyunla ligde tutunması hiç de kolay olmayacak.Geçen sene yaptıkları savunmadan eser yok , fizik gücü kuvvetli olan o takım ne hale gelmiş inanın çok yazık...Neyse maça dönelim…Trabzonspor 6-0 öne geçebilirdi dedim ama bunu becerememesinin esas nedeni iki gol atmış olmasına rağmen Umut’un beceriksizliği ve Engin Baytar’ın bencilliğidir.30. dakikadan sonra durulan Trabzonspor Erman’ın şans golüyle maç tarihi farka gidecekken sıkıntıya girdi.Bu golde Trabzonspor’un kalecisi Onur’un inanılmaz hatası vardı.
İkinci yarıda Trabzonspor’un baskısıyla devam etti.Bu yarıda da Umut’un beceriksizliği ve Engin’in bencilliği devam etti.85. dakikada Umut kendisinin ikinci takımının 3. golünü attı.Maç da 3-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLARIM

1-Trabzonspor 1 maç aradan sonra ligde galibiyete kavuştu.
2-Trabzonspor’da yeni transfer Gutierrez ilk defa yeni takımının formasını giydi.
3-Trabzonspor’da Umut Bulut’un mutlaka her antrenmandan sonra son vuruş çalışması gerekir.Bir forvet oyuncusu bu kadar gol pozisyonu bulup da bu kadar gol kaçıramaz,her zaman rakip Sivasspor olmaz.Eğer böyle gol kaçırmaya devam ederse taraftarın yeni hedefi olur.
4-Engin Baytar artık kendini değil de takımını düşünmeli.Bencilce oyunu kendini ve takımını geriye götürüyor.
5-Karakterini çok sevdiğim Şenol Güneş Kore macerasında sonra daha da bilge bir kişiliğe bürünmüş.Trabzon gibi futbolla yaşayan halkın duygularını kontrol edip,sadece takımını desteklemesinde Şenol Güneş faktörü çok önemli. Bu özelliğini maç sonrası yaptığı açıklamalarla pekiştirdi

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails