Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

29 Ocak 2010 Cuma

ORLANDO-BOSTON



1-Doğunun iki iddialı takımının karşılaşmasında Orlando 96-94 Boston’u mağlup etti. Orlando R.Lewis önderliğinde bir ara 13 sayı geriye düştüğü karşılaşmada galip gelmeyi bildi.

2-Orlando’nun kazanmasında ki en büyük faktör S.V.G’nin en sonunda 4 kısa bir uzun inadından vazgeçip aynı anda Howard ve Gortat’ı sahaya sürmesiydi.Bu hamleyle Orlando, Boston’ın pota altı sertliğine ulaştı.

3-S.V.G’nin 4 şutör bir uzun sistemiyle Orlando zirveye oynayan bir takım oldu.Şuta dayalı bu taktikte her zaman rakiplere üstünlük sağlayamazsınız.Mesela, Boston’un pota altı Perkins,Davis,Garnett ve Wallace gibi üst düzey uzunlardan oluşuyor.Böyle rakiplere karşı maçın gidişatına göre Gortat ve Bass kullanılmalı.Sezon başında Gortat’ın takımda tutulup Bass takviyesiyle pota altı konusunda çeşitlilik sağlanacağını düşünüyordum.Fakat S.V.Gundy pota altında çok kötü olduklarında bile 2 uzuna geçmiyor.Bence iyi bir antrenörün sistemi olmalı.Ama bu sistem rakiplere göre esneklik göstermeli.Bu anlamda S.V Gundy eksik kalıyor.

4-Orlando’da Rashard Lewis 23 sayı-8 ribauntla maçı tamamlarken, Dwight Howard 19 sayı-10 ribaunt-4 blok, Jameer Nelson 12 sayı-5 ribaunt, benchten gelen J.J. Redick 11 sayı ve Jason Williams 8 sayı-2 asist yaptı.Tabi pek katkı sadec 8 ribaunduyla ön plana çıksa da Gortat günün başarılı isimlerindendi.

5- Celtics'te Ray Allen 20 sayı-3 asistle oynarken, Paul Pierce 12 sayı-3 asist, Rajon Rondo 11 sayı-8 asist-7 ribaunt, benchten gelen Rasheed Wallace 17 sayı-3 top çalma ve Eddie House 10 sayı attı.Eğer son saniye şutunda Wallace 3’lüğü atsa Boston galip gelecekti.

6-Boston Play Off’ta ki yerini belirleyecek en büyük etken oyuncuların sağlık durumu.Bakalım sağlık durumları nasıl olacak.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails