Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

4 Mart 2010 Perşembe

BİR STOPERDEN ÇOK DAHA FAZLASI: MATTEO FERRARİ


Kayseri spor galibiyetiyle Beşiktaş tekrardan şampiyonluk potasına girdi. Galatasaray karşısındaki etkili futbol bu kez Kayseri karşısında sonuca gitti. Beşiktaş uzun zaman sonra iyi futbol oynayan Tello’nun golü ve Ekrem’e yapmış olduğu asistle Kayseri’yi deplasmanda 2–1 yendi. Bu alınan 3 puan ve sergilenen iyi futbol yeniden şampiyonluk seslerini yükseltti.

Benim Beşiktaş’ın bu sezon defalarca yaşadığı yükseliş ve düşüşlerinde dikkat ettiğim nokta Matteo Ferrari’nin Beşiktaş için önemidir. Ferrari’li Beşiktaş’ın ligin ilk yarısındaki en belirgin özelliği çok iyi savunma yapmasıydı. Öyleki nerdeyse maçlarda gol bulamayan Beşiktaş’ı ligde tutan savunmasıydı. Savunma da tamamen Ferrari yönetiminde organize olup birçok maçta takıma puan kazandırdı. Özelikle Bursa’ya kaybedilen 3-2’lik karşılaşmada Ferrari oyundan çıkana kadar BJK 2–1 öndeydi. Ferrari sakatlanıp çıktıktan sonra son 10 dakikadaki savunma hatalarıyla Beşiktaş karşılaşmadan 3–2 mağlup ayrıldı. Sonraki müsabakalarda Ferrarisiz Beşiktaş dengesiz sonuçlar almaya devam edip ligde birçok puan kaybedip, kupadan da elendi. Ferrari varken çok iyi oynayan partneri Sivok’un defoları Ferrari’nin yokluğunda ortaya çıktı.

Sakatlığını atlatıp geri dönüş yaptıktan sonra Beşiktaş’ta gözüken en belirgin özellik takımın yeniden özgüvenini kazanmasıydı. Bunda Ferrari’nin sahada ki varlığının teknik direktörden forvete kadar herkesi rahatlatması var. Yani bir savunma oyuncusundan çok fazlası Beşiktaş için Ferrari. Onun varlığıyla Beşiktaş çok daha etkili ve tehlikeli. Eğer Beşiktaş şampiyonluk yarışında olacaksa; bu mücadelede ki en önemli oyuncusu Ferraridir.

YAZAN: REDVIDIGAL

2 yorum:

agopist dedi ki...

Bir de Efes Pilsen maçlarında Abdi İpekçi'de olmasıyla tanınıyor.:)

Redvidigal dedi ki...

Zaten Maccabi maçında lkendisiyle yapılan röpörtajda basketbolu çok sevdiğini ve Kaya ilşe çok yakın arkadaş olduğunu söyledi:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails