Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

13 Mart 2010 Cumartesi

“Umut En Büyük Kötülüktür Çünkü İşkenceyi Uzatır”



Antalya maçındaki 3 puan ve Galatasaray’ın Eskişehir maçında kaybı Fenerbahçe’yi tekrardan umutlandırmıştı.Sakatların yavaştan yavaştan geri dönüşleri tamamlanmış,cezalı Alex hariç takım ideal kadroyu yakalamıştı Gençlerbirliği maçından önce.Antalya maçında oynanan kötü futbol stres ve sakat oyuncuların eksikliğine bağlanmıştı.Bu yüzden bu karşılaşmaya yeni UMUTLAR taşınmıştı.

Fenerbahçe karşılaşmaya Daum’un sürpriziyle çıktı.Bu sürpriz Gökhan Ünal’ın ilk 11’de formsuz Semih ve Guiza’nın ise maça yedek olarak başlamasıydı.Deivid sağ hücum hattında,Mehmet Topuz ise forvet arkası olarak mücadeleye başladılar.Eminim Daum Gökhan-Mehmet Topuz ikilisinin Kayseri de ki uyumlarını bu karşılaşma öncesi tekrarlamalarını UMUT etmişti.

Karşılaşmanın ilk yarısına Bilica’nın pozisyana girip nasıl kaçırdığına anlam veremediğim gol pozisyonu damgasını vurdu.Golü atamamak için Bilica büyük çaba sarf etti ve bunu başardı.Bu pozisyonun dışında Deivid’in dağlara taşlara attığı pozisyon vardı:Maç o kadar zevksiz ve pozisyonsuzdu ki anlatılacak bir şey yoktu.İlk yarı uyutucu bir şekilde sona erdi

İkinci yarının başlarında Semih oyuna girdi o ana kadar varlığı yokluğu tartışılacak olan Deivid’in yerine.Kısır devam eden maça saman alevi gibi yanan Gökhan Ünal’ın kafa vuruşu oldu.Direğe çarpan kafa vuruşundan sonra bu futbol işkencesi bitti.

KİRİTİKLERİM

1-Antalya maçına kadar takımın en kötü bölgesi olan savunma Lugano’nun gelişiyle düzelmişti.Uzun bir aradan sonra kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe’nin savunması bu maçta da gol görmedi.Lugano-Bilica yan yana oynayınca verimli oluyor.Bu ikiliyle 13 maçta 8 gol gördü Fenerbahçe kalesinde.

2-Daum Gökhan Ünal’ı ilk defa bir lig karşılaşmasında ilk onbirde oynattı.Gökhan Ünal’da maç içinde hiçleri oynayan takımda zaman zaman parladı.

3-Antalya maçında formsuz futbollarıyla dikkat çeken Guiza ve Semih karşılaşmaya yedek başladılar.Bu duruma alışık olmayan Guiza maç öncesi ısınmaya katılmayarak Daum’u protesto etti.

4-Maç esnasında sahada kaybolanlardan biri olan Baroni adale sakatlığı yaşadı.Malum bu adale sakatlıkları Fenerbahçe’nin yakasından hiç düşmedi.Bu maçta sakatlanan Baroni son kurban oldu.

5-UMUT en büyük kötülüktür demiş Nietzsche.Fenerbahçe’nin durumu da buna döndü.Gençlerbirliği karşılaşması öncesi oluşan pozitif hava birden yerini karamsarlığa bıraktı.Bu futbolla Fenerbahçe’den şampiyonluk beklemek en büyük hayalcilik olur.Takımın durumu o kadar kötü ki hangi takımla karşılaşırsa karşılaşsın, o maçın favorisi Fenerbahçe diyemeyiz.NERDEN NEREYE!

YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails