Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

9 Mart 2010 Salı

TÜRKİYE’NİN LİTVANYALISI GALATASARAY


Cemal Nalga olayından sonra aldığı cezalardan dolayı düşmeme mücadelesi veren Cem Akdağ yönetimindeki Galatasaray basketbol takımı lig lideri Efes Pilsen’le karşılaştı. Galatasaray adına düşmeme mücadelesindeki rakipleri Mersin ve Kepez’in kazandığı haftada Efes galibiyeti olmazsa olmazdı. Rakibi Efes Pilsen adına ise perşembe günü aldığı Real Madrid mağlubiyetinden sonra gerek zihnen ve gerekse bedenen yorgunluk ve hayal kırıklığının dönüşünde Galatasaray’la karşılaşmak büyük şansızlıktı. Maça Galatasaray etkili şekilde başladı fakat rotasyon devreye girince Efes ilk yarıyı 42–38 önde kapadı. İkinci yarı Galatasaray yine bir atak yaptı 3. periyodu 69–55 önde kapadı. Son periyoda 14 sayıyla geriye düşüp maçı çevirebilecek bir takım varsa BBL’de o da Efes Pilsen’dir. Fakat Real Madrid maçıyla yorulmuş olan takım, 4. periyotta yaptığı geri dönüşe bu sefer ne yapacağı belli olmayan Washington engel oldu peş peşe ürettiği sayılarla Galatasaray’ın maçı 89–76 kazanmasını sağladı.

Bu karşılaşmada Darius Washington 14 (1 ribaund- 1 asist), Mike Wilkinson 17 (10 ribaund- 2 asist), Radoslav Rancik 15 (3 ribaund- 2 asist), Simas Jasaitis 24 (6 ribaund- 2 asist) ile Galatasaray’a galibiyeti getirdi. Özellikle oynattığı basketbolla Cem Akdağ’ı kutlamak gerekir. Çünkü Litvanya sitili basketbol tarzıyla Galatasaray’ın seyir zevki çok yüksek. Eğer bu kadroda Rancik,Jasaitis ve Wilkonson kadroda tutulur ve rotasyonu genişletecek oyuncular alınırsa Galatasaray arzuladığı zirve mücadelesini yapar gelecek sene.Şu haliyle bile basketbol liginin en tehlikeli takımı.

Efes’te ise işler Madrid maçıyla karışmaya başladı. Aslında Galatasaray’a kaybedeceklerini biliyordum fakat bu mağlubiyet basın için Ergin Ataman’la ilgili iyi malzeme oldu. Direk Efes’te yeniden yapılanma haberlere başladılar. Ben önceki yazımda düşüncelerimi aktarmıştım bu konuyla ilgili.
YAZAN: REDVIDIGAL

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya tosun size şöyle geniş kapsamlı güzel bir site yapayım blogla uğraşmanıza gerek kalmaz.elimde çok iyi webmaster programları var.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails