Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

16 Mart 2010 Salı

BURSASPOR GELİYOR




Bugün itibariyle artık ligin gizli lideri değil de gerçek lideri olan Bursaspor 14 yıl sonra bu onura erişti. Şimdiden bu yılın flaş takımı olup sezona damgasını vurdu.25. hafta itibariyle en yakın rakibi Galatasaray’dan 2 puan önde Yeşil Timsahlar. Eğer maç kazanma baskısını yaşamadan maçlara her zaman ki mücadelesini yansıtırlarsa şuan ki çok büyük avantajlarıyla şampiyonluğun en büyük adayı Bursaspor.Merakla gelecek maçlarda ki performanslarını bekliyorum.Özellikle de 34. hafta kendi sahalarında karşılaşacakları Beşiktaş’la şampiyonluk maçına çıkarlarsa;son yıllarda ki en ilginç final olacak.

Futbolu çok iyi bilen seyircilerinin desteğiyle düşmeme mücadelesi veren Manisa spor’u ağırlayan yeşil-beyazlılar beklenenin aksine maça istedikleri tempoyla başlayamadı. İlk yarı kısır bir tempoyla devam ederken Manisa spor’un cılız atakları vardı; ama yılların deneyimli oyuncusu olan Ali Tandoğan’ının 45. dakikada ustaca kazandırdı penaltıyla ciddi bir avantaj yakaladı Manisa spor’un karşısında. Bu avantajı Bulgar Milli kaleci İvankov ayağından gole çevirdiler. İlk yarı da bu golle Bursa’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı ise skor avantajının rahatlığıyla kontra kovalayan Bursa spor 89. dakikada Ömer Erdoğan’ının kafa golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

KİRİTİKLERİM

1-Bugün itibariyle artık ligin gizli lideri değil de gerçek lideri olan Bursaspor 14 yıl sonra bu onura erişti.

2-Bu karşılaşmada gol atan İvankov gol sayısını Higuita ile eşitledi. Dünyanın en golcü 3. kalecisi ünvanını Higuita ile paylaşıyor.Kariyerinde 41. golüne ulaşan İvankov’un önündeki Chilavert ve Ceni’yi yakalaması bir hayli zor

3-Bursa spor’un gelecek haftaki rakibi Denizli spor. Özellikle Youla’ya dikkat etmeleri gerekiyor.


YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails