Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

17 Mart 2010 Çarşamba

LİDERLİK BU YIL DA HAYAL OLDU

Efes Pilsen’in Galatasaray mağlubiyetinden sonra Fenerbahçe Ülker’e uzun bir zaman sonra ligi ilk sırada bitirip saha avantajını elde etme şansı gelmişti. Futbol da olan ve basketbola sıçrayan maç seçme hastalığı bu akşam ki Darüşşafaka maçında da kendini gösterdi. İlk 3 periyot rölanti bile denilemeyecek bir mücadele gösteren Fenerbahçe, düşmeme mücadelesi veren Daçka’ya 79–74 mağlup oldu. Bu mağlubiyetten sonra Fenerbahçe’nin Efes’ten liderliği alması çok zor. Üstelik Fenerbahçe’nin daha kendi sahasında Telekom, deplasmanda Beşiktaş ve Mersin maçları var.

Beni esas şaşırtan Fenerbahçe’nin geçen hafta sonu oynanan Tofaş maçından yeterli dersleri çıkarmaması oldu. Biraz şansın yardımıyla alınan galibiyetten alınmayan dersler maçın kaybedilme sebebidir. Özellikle Greer’in oyununa anlam veremedim. Hücumda kendi zorlamaları takımı tıkadı. Zaten savunması olmayan Greer hücumda yapamayacaksa ne işi var diyor insan.

Şampiyon olunsa bile Fenerbahçe’de Gricek,Greer mutlaka gönderilmeli.6. yabancı olarak Vidmar Euroleague için takımda tutulmalı.Ukic ve Preldzic’le uzun vadeli yeni anlaşmalar yapılmalı.

Bu arada Sezarın hakkı Sezar’a Daçka çok iyi mücadele ettiği karşılaşmayı hak ederek kazandı. Özellikle Sayımatör Douby takımı 4. periyota kadar ayakta tuttu. Sonrada Davidson ortaya çıkıp maçı kazandırdı.

YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails