Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

20 Mart 2010 Cumartesi

Contador Ritüeline Devam Ederken Lance Formsuz Göründü (Contador Shooting)



Team RadioShack takım direktörü Johan Bruyneel’e göre Lance Armstrong geçen seneye nazaran bu yıl daha iyi gözüküyor ama bu yılın favorisi ortaya koyduğu üstün formuyla Alberto Contador.Geçen yıl Tour de France’da Lance Armstrong üçüncü Alberto Contador birinci olurken takım direktörleri Belçikalı Johan Bruyneel’di.Her iki ismi çok yakından tanıyan bir tecrübenin bu şekilde degerlendirmede bulunması son derece önemli.




Bruyneel Armstrong’un üç yılın ardından form tutmasının kolay olmadığını ve bunun sıkıntısını uzun etaplarda açıkça yasadıgını belirmişti.

Armstrong bu yılın ilk Avrupa kıtası yarışını Vuelta a Murcia’da gerçekleştirdi.Burada Denis Menchov (Rabobank) ve Bradley Wiggins (Team Sky) kendisine en zorlu rakipler olarak görünürken, kendini zamana karşıda test etme imkanı bulan Armstrong beklentilerin çok uzağında kalarak bu turu 7. olarak bitirmişti.



Armstrong Vuelta a Murcia sonrası Cape Town’da yapılan Cape Argus yarısında 9. oldu.Armstrong’un buradaki asıl amacı LiveStrong Global Cancer Kampanyası için çalışmalar yapmaktı.Armstrong için bir sonraki yarış Milan-San Remo klasiği olacak.



Geçen yılın en unutulmaz yarışlarından biri Paris-Nice olmuştu.Tur’u kazanmasına kesin gözüyle bakılan Alberto Contador’du ama son anda yaptığı inanılmaz atakla Luis León Sánchez zafere ulaşan isim olmuştu .Bu yıl ise herhangi bir sürpriz yaşanmazken beklenen oldu ve ‘El Pistolero’ kazanan isim oldu ve finişi geçerken tabancasını çekip her zamanki ritüelini gerçekleştirdi.Contador tur boyunca çok rahat göründü adeta kendini yormadan zafere ulaştı.



Contador’un bu formunun ardından Armstrong yaptığı açıklamalarda , ki bunlar belki bir açıdan taktik olarak da görülebilir , bu yıl Tour De France’da kazanmasının çok zor olduğunu hatta takım arkadaşları Levi Leipheimer ve Andreas Klöden’e yardım edebileceğini , onlar için takımda çalışabileceğini söyledi.



Şimdilik görünenen o ki Contador bu yıl önceki yıllarda gösterdiği formunda ötesinde üstün performansıyla rakiplerine gözdağı verirken , Armstrong çıkardığı yarışlardaki beklenenden uzak performansıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratacak gibi.

Yazan:Ahmet Altuntaş

4 yorum:

10ur dedi ki...

efsane 1 blog olma yolunda ilerliyorsunuz tebrikler..
ah futbol yorumlarınızda biraz kaliteli olsa o zaman her dalda kaliteli yazarları okuyor olacağız.

Adsız dedi ki...

contador konusunda daha onceden de ongordugum konulari yaziya dokmussunuz ahmet bey (ki ongordum bunlari biliosun!!!)
gelecegin 2. efsanesi olucaktir kendisi, yani lance gibi ardi ardina zaferlere kosucaktir bu muthis azmi ve performansyla...
ayrica kendisi genetigi degistirilmemis bi organizmadir :P

sesver dedi ki...

armstrongu neden izleyemiyoruz

Ahmet Altuntaş dedi ki...

bu hafta sonu Lance & Contador her ikiside Corsicada olacak ve yarış Eurosport'tan yayınlanacak izlemenizi tavsiye ederim ,eğlenceli olacaktır mutlaka.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails