Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

30 Mart 2010 Salı

LİG YENİDEN BAŞLIYOR


          

Hafta sonu ülkemizin en büyük spor müsabakası olan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması yine adına yaraşmayan bir futbol kalitesi ve adına yaraşır ilginçlikleriyle dolu bir karşılaşma oldu. Fenerbahçe Selçuk’un attığı enteresan golle umutlarını yeşertip yeniden zirve yarışında ben de varım dedi. Ezeli rakibi Galatasaray’ın çok ciddi bir darbe aldığı bu karşılaşma artık dokunulmazların tartışılmaya başlanmasına sebep oldu. Karşılaşmayla ilgili kritiklerimi Fenerbahçe ve Galatasaray olarak ikiye ayırdım. Galatasaray kritiğimi yarın yazacam.

             FENERBAHÇE KRİTİKLERİM

1-Her takımın olmazsa olmazı vardır. Bu sene içinde anladım ki Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz oyuncusu Diego Lugano’dur. Özellikle yokluğunda kıymeti anlaşılan Lugano’nun savunma anlayışından çok daha öte bir yararı vardır Fenerbahçe’ye. Lugano Fenerbahçe’ nin mücadele gücüdür. Hatta Fenerbahçe’nin ciddiyetidir. Sakatlığından döndüğünden beri takımdaki artan direnç son 5 maçta gol kalesinde gol görmemesini sağladı Fenerbahçe’nin. Özellikle Bilica,Lugano geldikten sonra kendini toparladı.Volkan daha bir konsantrasyonla maçlara asıldı.İyi ki varsın TOTA.

2-Antalya maçından beri gelen savunma anlayışı(gol yemeyelim bir şekilde atarız mantığı)Galatasaray maçında da devam etti. Zaten açık bir futbolla Ali Sami Yen’de Galatasaray’ı yenmenin Fenerbahçe adına çok zor olacağı herkes tarafından biliniyordu. Fenerbahçe en iyi yaptığı işi yapıp oyunu tuttu yaptığı bol pasa dayanan sakin futboluyla. Üstüne takımın en önemli oyuncularından Emre’nin de olmadığını düşünürsek Fenerbahçe’nin yapacağı çok bir şey yoktu zaten. Bu anlayışı çökertecek tek şey skor olarak geriye düşmek olacaktı. Eğer karşılaşmanın hemen başında Bilica, Mustafa Sarp’ın topunu yerinde bir müdahale ile uzaklaştırmasaydı, maç bambaşka bir hale bürünürdü.

3-Fenerbahçe’de Emre’nin yerine Mehmet Topuz, Baroni’nin yerine ise Selçuk ilk 11’de oynadı. Mehmet Topuz bal yapmayan arı misali iyi mücadele etti, her zaman olduğu gibi hücum yönünden eksik kaldı. Selçuk ise, Mehmet Topal’ın Alex’in peşine takılmasıyla, normal bir karşılaşmada bulamayacağı boşluklar buldu. Öyle ki bu boşlukların birinde Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü attı. Bu gol, zaten golü atan kazanır şeklinde gidecek olan karşılaşmanın golü oldu. Bu golle Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ben de varım derken, Selçuk’ta kendisini Fenerbahçe’de tutacak olan krediyi kazandı.

4-Karşılaşmadan önce herkesin düşüncesi, sol kanatta Vederson’nun Özer’in yerine 11’de yer alacağıydı. Daum bu anlamda beni şaşırtmadı. Sakatlıklardan dolayı vücudu ağırlaşmış Deivid’in yerine Özer’i tercih etmesi doğru bir karardı. Çünkü Fenerbahçe’nin skoru tutması için kanatları çok iyi kapatması gerekiyordu. Galatasaray’ın sağ ve sol açıklarında yer alan Gio-Keita-Elano üçlüsünü ancak bu önlemlerle pasif hale getirebilirdi. Karşılaşmada da Daum’um almış olduğu önlemlerin ne kadar doğru olduğunu gösterircesine oynandı.

5-Bu karşılaşmanın skorunu belirleyen en önemli fark kalecilerdi.Volkan FB TV’de dünyanın en iyi 10 kalecisiyim dedikten sonra,kalesinde devleşti.Karşılaşma boyunca yerinde hareketleriyle takıma soluk aldıran Volkan,Keita’nın inanılmaz şutunu aynı güzellikte bir kurtarışla önledi.Galibiyette çok önemli bir yere sahip olan Volkan’a eleştirim olacak.Böyle hayati bir karşılaşmada,takımının en önemli oyuncularından biriyken bu gereksiz sinir niye??Takım 1-0 önde ve sen de çok iyi oynuyorsun,ne diye Baros’la tartışmaya girip sarı kart görüyorsun?Yetmedi Keita ile göz göze gelip en ufak harekette kırmızıyı göreceğini bilmiyor musun?Artık hatanın telafisi olmayan bir dönemde oyuncuların daha dikkatli olması gerekir hele de geçmişi vukuatlarıyla doluyken Volkan’ının daha bir özen göstermesi gerekir.

6-Fenerbahçe artık Alex’in dediği gibi Bursaspor’un hemen arkasında, dikiz aynasından bakıldığında ilk görülecek takım. Eğer bu hafta yeniden çıkışa geçmiş olan Kayseri engelini geçebilirse Fenerbahçe, şampiyonluk adına çok ciddi bir yol almış olacak. Savunma anlayışıla geçilen bu son 5 karşılaşmada bakalım kendisiyle aynı mantaliteye sahip Kayserispor maçının skoru nasıl olacak.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

maçı canlı yayında izleyip ufak tefek notlar aldım ama öncesinde karşımda ne eski fb yi nede eski gs yi buldum yinede maç fena değildi.Nisan 2009'a nazaran futbolcuların kendilerinin ringde değilde sahada olduklarının farkına varmış olmaları bizi bi nevi rahatlattı.Maç esnasında Volkan efendinin gereksiz çıkışmaları ve Dos santosun 2 kere kendini sanki yatağa atıyor gibi yere atması çok gereksizdi öte yandan Selçuk'un uzaktan attığı gölü takdirlikti.Karşı yönde arjantinli kalecinin yaptığı büyük bir hataydı ben olsam gece uyuyamazdım heralde bunun yanında saygı duruşuyla başlayan maça Alexe atılan cisim damgasını vurdu kaptan kalkıp oyuna devam etti fakat bu gerçekten yazık denilecek bişey ortada oynanan bir maç var sonuç olarak biri kazanacak Alex gider öbürü gelir bu böyledir Bizler sporun altında yatan zevki ve kardeşliği görmedikçe bu tip şeyler daha çok olur hayır yani abartılacak bişey değil de ben ilerisini düşünüyorum malum önümüz yaz karpuzda atarlarsa hiç şaşırmam balık baştan kokar millet olarak bilinçlenmemiz lazım...

Alper Kurt dedi ki...

Volkan'ın popocağızıyla topu durdurmasını en son ilkokulda Dombili Osman lakaplı mahalle takımımızın kalecisi yapmıştı. Aferin Volkan, bir daha maçta da başka bir yerinle tutarsın artık.

aslan dedi ki...

Volkan gibi karaktersiz ve sonradan görme bir insan müsveddesinden beklenen haraket oydu..

Adsız dedi ki...

Bu maçı galatsaray alsaydı ve leo franco totosuyla topu yumuşatsaydı cinconlular hahahaa ne hareket yaptı aslanım benim derdi..ama işler tam tersi olunca tabi zoruna gidiyor cinconluların.uzun lafın kısası iç saha mağlubiyeti hazımsızlık yapar.soda açıym mi?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ha poposuyla ha başka tarafıyla sonuçta adam topu tuttu mu? siz ona bakın bence gayette iyi tuttu yukarıdaki adsız arkadaşıma katılıyorum anlaşılan kendi sahalarında yenilmek bayabi hazımsızlık yapmış...Görgüsüz diyeni de kınıyorum burası burjuva sınıfı değil hatırlatırım.

Adsız dedi ki...

ne sarı kart ne de kırmızı kart valla bu Volkan akıllanmayacak orada niyet topun tutulmasından öte Volkanın yaptığı basbaya rakip takımın oyuncularını ti'ye almaktı açıkçası çok gülünç bir durumdu yanılmıyorsam geçen senede kasığını tutmuş olmasıda gs taraftarlarının tepkisine neden olmuştu hareketin kasıtlı mı yoksa bilerek mi yapıldığıda baya konuşulmuştu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails