Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

3 Mart 2010 Çarşamba

‘LİDERİN GÖRÜNÜMÜ’




Galatasaray en yakın rakibi bir maç eksikli Bursaspor’dan 4 puan önde 23. haftayı kapattı. Bu hafta kendi sahasında karşılaştığı Yılmaz Vural’ın Barcelonası olan Kasımpaşa’yı 4-1’le geçmeyi başardı. Barcelona benzetmemin sebebi Kasımpaşa’nın haddini bilmeyerek oynadığı pozitif futboldu. Toplu hücum felsefesinin savunma tarafında Galatasaray hücum hattına hep 5’e 3,4’e 2,3’e 1 yakalandılar. Bu da Galatasaray’ın maçı her halikuarda kazanacağını maçın başından sonuna kadar belli etmişti. Fakat izlenmesi son derece keyifli bir maç oldu. Özellikle Ufuk’un Deli Dumrul’u Keita atığı golle vauuvvv dedirtti herkese. Galatasaray’da Jo ve Keita’yı izlemek cidden büyük keyif.

Önümüzdeki pazartesi Galatasaray Süper Lige çıktığından beri mağlup edemediği Eskişehir deplasmanına gidecek. Bu karşılaşma cidden çok önemli, olası puan kaybında rakipleriyle kafa kafaya gelecek olan Galatasaray kendini sıkıntıya sokar.

‘KRİTİKLERİM’

1-Galatasaray hücum hattıyla resmen büyülüyor.Keita,Jo,Arda,Gio bunlara katılacak olan Kewell,Baros yetmedi Hakan Balta’nın iyileşmesi ile sol açığa kayacak olan Caner.Cidden bu hücum hattı Türkiye’nin epey önünde.

2-Benim Galatasaray’da en merak ettiğim durum Jo’nun sene sonundaki akıbeti.Eğer Galatasaray Jo’nun bonservisini alabilirse çok önemli bir iş yapmış olur.1.89’luk Brezilyalı Galatasaray’a sınıf atlatacak türden bir yetenek.Uzun boyundan beklenmeyecek bir tekniğe ve kıvraklığa sahip Jo stoperlere çok ters geliyor.

3-Bu maçta en çok rahatlayan oyuncular şüphesiz Keita ve Ardaydı.Jo’a kavuştukları bu karşılaşmada yeteneklerini sonuna kadar ortaya koydular.

4-Dos Santos en sonunda Galatasaray taraftarlarının beklediği gibi oynadı.Geldiği günden Kasımpaşa maçına kadar performansı eleştirilen Gio en sonunda oh be dedirtti.Hatta şimdiden bonservisi alınmalı bile denmeye başlandı.Ben Kasımpaşa maçıyla Gio’ya hoş geldin diyorum ama onu Eskişehir maçında ki performansıyla değerlendirecem.


YAZAN: REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails