Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

5 Mart 2010 Cuma

EFES PİLSEN GELECEK YIL İÇİN NELER YAPMALI?



Dün çok şanssız bir şekilde kaybedilen Real Madrid Maçından sonra herkesin aklına gelen soru Efes’in gelecek sene Avrupa’da başarı için neler yapacağı. Bu konuda herkesten birçok fikir çıkacaktır. Benim naçizane görüşlerimse şunlar.

1-Ergin Ataman ile mutlaka devam edilmeli. Eğer fikrimi birinci gruplarda sormuş olsaydınız kesinlikle Top 16’ya kalamamış Efes’te Ataman’ın görevine son verilmeli derdim. Çünkü son derece kolay bir gruptan çıkamayan Efes’te Ergin Ataman kadronun hakkını veremedi bu kadroyu doğru yönetemiyor. Bu savunmayla Efes’in çok daha ileriye gitmesi gerekirdi şeklinde gerekçeler sunup Ergin Ataman istifa derdim. Ama Malaga’nın yardımıyla kalınan Top 16’da Efes oynadığı bütün karşılaşmalarda en iyi şekilde mücadele edip savunmada standardı yakaladı. Kaybedilen Madrid, Maccabi maçlarının hiç birinde ezilmedi. Eğer biraz oyuncular beceriksiz olmayıp şanslı olsalardı Efes Final 8’e kalacaktı. Bu noktada neden Ergin Ataman kalmalı dememin sebebi ise; Pana’nın bile çıkamadığı gruplarda Efes’in Avrupa’da gerçek kimliğini yakalaması. Ergin Ataman’ın artısı da, özellikle bu grupta takımı ilk turlardaki takımdan çok daha iyi hazırlayıp kadronun hakkını verebilmesidir. Hazır doğru basketbol sistemini yakalamışken ‘Dere Geçilirken at değiştirilmez’ misali Ergin Ataman da takımın başında kalmalı

2-Ufuk’un hep belirttiği gibi Efes’in cidden sorumluluk alacak, gerektiğinde skor bulabileceği bir guardı yok. Kerem, Ender ve Popovic’ten çok iyi yedek guard olacağı bu grupta çok daha iyi anlaşıldı. Efes’in alacağı guard eminim takımı son dakika sendromlarından kurtaractır.

3-Rakocevic çok iyi bir oyuncu. Onun kariyerini kimse tartışamaz ama maya tutmayınca tutmuyor. Daha geçen yıl Avrupa sayı kralı olan Rako gitmiş, yerine hücumda ne yapacağını bilmeyen bir adam gelmiş. Kendini ispat derdi takıma cidden zarar veriyor. Efes’in bu seneki yıldız oyuncu transferi olan Rako resmen fiyasko olup çıktı. Bu yüzden Rako’nun yerine daha iyi bir oyuncu demiyecem ama takıma mayası tutacak bir oyuncu alınmalı.

4-Nachbar bu senenin en şansız ismi. Gerek gerçek yeri olmayan 4 numarada çektiği sıkıntılar gerekse lig maçlarında dışarıda kalması onun şansızlığı oldu. Efes Nachbar konusunda ciddi ikilem içerisinde. Yıldız oyuncu gerçek yeri olan 3 numarada isim yapmış bir isim. Eğer gerçek yerinde oynarsa neler vereği düşünülmeli. Eğer Nachbar’ın kalması yönünde karar verilecekse, Shumpert yollanmalı. Shumpert’in ne kadar iyi oyuncu olduğunu söylemem gerek yok. Ama Shumper-Nachbar arasında bir tercih yapılmalı ki uzun, şut atabilen bir 4–5 numara oyuncu alınabilsin.

5-Nedir bizim bu şutör uzunlardan çektiğimiz. Dünkü Madrid maçı şutör uzun anlamında bizlere yine ders verdi. Bu anlamda Efes’in şutör bir uzunu yok buraya takviye yapılıp Kaya-Kasun-Ermal şeklinde olan pota altı kuvvetlendirilmeli. Örnek isim olacaksa,her zaman başımızın belası olan Lavrinoviç kardeşlerden biri olsun.

6-Efes Pilsen’in ruhu olan yabancılardan Kasun-Thorton ve Smith mutlaka takımda tutulmalı.

YAZAN: REDVIDIGAL

1 yorum:

Hobareeyy dedi ki...

1'de yanlışsın geçilecek dere falan kalmadı boğulduk ve Ergin hocanın çapının yetmediği belli oldu.Oktay Mahmuti iyi gider.
2'de o guardların 3'üde gitmeli yedek bile olsalar takımı baltalar bu adamlar.Adam gibi bir 1 numara bide yanına yedek alındımı yeter.Ben olsam Sinan'ı oraya doğru kaydırmaya bakarım her şekil oda bitirebilir 0 asistle.En azından isabetli üçlük atar savunmaya direnç katar.
3'de Rako gitmeli. maya tutmadı diyeceğim ama adama düzgün süre verilmediki, kısıtlı süredede o verimi düştükçe düştü.
4'Nachbar tutulmalı, dün 12dk değilde 22dk oynatılsa belki herşey farklı olacaktı.3 numarada ilk beş başlar yada, 3 ve 4'ün yedekliğini çok iyi yapar.yedek derken bu adam varsa elinde en az 20 küsür dk oynatacaksın kardeşim her maçta.
5'Pota altı çürük gerçi seneye Kerem geliyo galiba eksikliği hissedildi.Kasun'un yanına zıplak bir zenci 4 ekledimmi süper olur(bknz Haislip).E zaten Kerem'de gelecek sıkıntı olmaz.Kaya ve Ermal ne olur ne olmaz hesabına 3-5 dk verilerek maç başına tutulabilir.
6'Kesinlikle 3 üde tutulmalı, özellikle Kasun ve Bootsy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails