Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Brunello di Montalcino


 


  
         Giro d'Italia 7.Etap nefis bir etaptı.Giro tarihine geçecek efsane bir etap olarak seneler sonra yine hatırlanacaktır. İnsan’ın doğaya karşı verdiği inanılmaz fiziksel mücadele böyle olur işte dedirten cinstendi : yağmur, çamur , kan , ter ... Her şeyiyle inanılmaz bir etaptı.Tam bir Ultimate Survival oldu.


Günün zafere ulaşan ismi Dünya Şampiyonu Cadel Evans oldu.Bitime 3km kala dönüşte bariyerlere bindirmek üzereyken son anda toparlayan Cadel bu epik yarışın kazananı olmayı başardı.

Yarışı bu denli eşsiz ve mücadeleci kılan Montepaschi Strade Bianche yarışının yapıldığı bir bölüm parkurlardan geçmesi oldu.Toskana’nın çakıllı ,beyaz topraklardan oluşan bu çetrefilli yolları yağışın etkisiyle bir çamur pistine dönüştü.Beyaz yollar kahverengi bir görünüm alırken bisikletçileri tanımak mayolarını seçebilmek inanılmaz zor bir hal aldı.Tüm vücutları neredeyse bir çamur katmanı haline büründü.Yağışın ve çamurun etkisi yarışı neredeyse bir Paris-Roubaix klasiğinin zorluk derecesine getirdi. Ölümünün 10. yılında ünlü Italyan bisikletçi Gino Bartali’ye adanan yarışın Montalcino’da zirve finişiyle bitmesi yarışı zorluk açısından daha dramatik bir hale getirdi.Yarış sonunda bazı bisikletçiler çok zorlandıklarını bu etabı tek günlük yarış olarak kullanmanın daha doğru olacağını söylediler.Aslında organizatörlerin düşüncesi de bu ; Ronde van Vlaanderen ve Paris-Roubaix kıvamında onlarla rekabet edebilecek Italyan topraklarında her yıl yapılacak tek günlük bir klasik…

Toskana çamur savaşından zaferle çıkan Cadel Evans yarış sonunda Toskana’nın en ünlülerinden Brunello di Montalcino şarabından bir adet kazandım ifadesini kullandı.Cadel Evans başta olmak üzere yarışı tamamlamayı başaran tüm bisikletçilere şapka çıkarmak lazım…

Yazan:Ahmet Altuntaş

                                                                                                                                                         

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayfa düzeni şu an düzenlenmiyor, resimler bozuk o yüzden. Akşam bakalım tekrar.

Adsız dedi ki...

iyi ve bilgilendirici bir yazi olmus ama evet sayfa duzeninde okumayi bile zorlastiracak ciddi sorunlar var yine de sapka cikarmak lazim ama :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails