Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

LAKERS-UTAH JAZZ: YİNE YENİDEN KARŞILACAKLAR


  Lakers’ın 4. maçtan sonra göstereceği reaksiyon çok önemliydi genç Thunder’a karşı. Beklendiği Lakers’ın reaksiyonu ezici bir üstünlük olarak sahaya yansıdı ve Lakers seride durumu 3–2 ye getirdi.5. maçta yapılan savunma ve kararlılık bu seride ilk defa karşımıza çıktı. Dün gece oynanan serinin 6. Karşılaşması baştan sona heyecan dolu bir mücadele oldu. Maça Kobe ile tutunan Lakers’a karşı Thunder daha bir takım oyunu oynadı. Bu serinin anahtarı olarak tecrübe ve Lakers’ın pota altı gücü farkı ile geçeceğini söylemiştik. Ne tesadüftür ki maçın son dakikalarına 91-84 önde giren Lakers sanki acemiler toplanmış gibi ardı ardına yapılan hatalar ve akışkanlığını bulmuş Thunder hücumları karşısında bu farkı koruyamayıp 10-0’lık bir seri sonucunda 94-91 geriye düştü.Fakat  Kobe’nin çok zor bir şutundan sonra 94-93’e gelen maçta iki tarafın yararlanamadığı hücumlar oldu.Westbrook’un girmeyen şutundan sonra güç bela savunma ribaundunu alan Lakers,Kobe ile son hücumu kullanmaya çalıştı.Kobe’nin girmeyen topunu ribaundu alıp tamamlayan Gasol hem maçı hem de turu getiren adam oldu.Lakers bu seride Thunder’ın enerjisinin yarısını karşılaşmalarda gösteremedi.Fakat eğer Lakers ders alacağı bir seri olacaksa bu seri uykudan uyanmaları için birebirdi.Thunder ise geleceğin takımı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Utah-Denver serisinin kilidinin deplasmanda alınacak bir galibiyet olduğu söylemiştim.Bu anlamda serinin 2. maçını alan Deron Williams önderliğinde ki Utah Memo ve Kirilenko’nun eksikliğine rağmen seriyi 4-2 ile geçti.Özellikle George Karl’ın rahatsızlığından sonra ciddi düşüşe geçen Denver seride ayağa kalkamadı.Zaten deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda Utah’a yaklaşamayan Denvar ,5. maçta sakatlanan Nene’den de yararlanamayınca pota altında Boozer ve Milsap karşısında iyice ezilip playoff’lara veda etti.Böylece Utah son iki yıldır karşılaşıp elendiği rakibi Lakers ile yeniden Batı yarı finallerinde karşılaşma şansını yakaladı.

Açıkçası Lakers-Utah serisinde ev sahibi avantajı çok önemli. Özellikle Utah’ın performansı gece-gündüz gibi fark ediyor. Bu anlamda ev sahibi avantajına sahip olan Lakers’ı bu durum bir adım öne çıkarıyor. Fakat son iki yılda elendikleri Lakers karşısında ayrı bir motivasyon ile sahada yer alacak olan Utah’ın en büyük avantajı Lakers’ın zayıf karnı olan Derek Fisher amcamızın karşısında yer alacak olan Utah’ın en önemli oyuncusu Deronn Williams olacak. Zaten iki yıldır Utah bu avantajını Lakers’a karşı çok iyi kullanıyor. Utah karşısında ki Lakers’ın en büyük avantajlarından biri Memo’nun sakatlığı olacak. Çünkü Lakers’a karşı genelde çok iyi oynayan Memo’nun olmayışı hücumda Utah’ı  çok etkileyecek. Memo’nun dış şut tehdidi Lakers uzunlarını dışarı çekerken bu boşluklardan yararlanan Milsap ve Boozer iyi işler yapabiliyorlardı. Ayrıca guardların pota altına girişlerinde bu boşluklar ciddi avantaj sağlıyordu.Şimdi Memo olmadığı için Lakers uzunları dışarı çıkmayacak ve fiziksel özellikleri ile Utah’a üstünlük sağlayacaklar diye düşünüyorum.Bir diğer sakat oyuncu olan Kirilenko’nun durumu da çok önemli.Her ne kadar Jerry Sloan kolay kolay Kobe’yi tutma görevi vermese de Kirilenko Kobe’yi uzun kolları ve atletik yapısıyla yavaşlatabilecek oyuncuların başında geliyor Utah’ta.
Lakers içinse hep aynı şeyleri söylüyorum. Mutlaka Bench katkısı gerekli. Ayrıca bu seride Bynum’ın mutlaka sertliğiyle sahada yer alması gerekiyor. Derek Fisher’in Deron Williams karşısında savunmada ki direnci çok önemli olacak. Ben bu seriyi Lakers’ın 4-2 ile geçeceğine inanıyorum.

Redvidigal

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails