Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

23 Mayıs 2010 Pazar

DIEGO MILITO-INTER


 Bir takım düşünün yarıştığı bütün kulvarlarda finale kalsın. Bir takım düşünün oynadığı bu 3 final maçında gol yemeden galip gelsin. Bir forvet düşünün takımının bu final maçlarının tamamında takımına galibiyetleri getiren gollerin sahibi olsun. Bu bahsettiğim oyuncu Diego Milito ve takımı Inter.
 Önce olaylı Lazio maçından sonra Inter’e kin kusan şampiyonluktaki rakibi Roma ile Olimpiyat stadında İtalya kupası finaline çıktı Inter. Lazio maçı sonrası ortam o kadar gerilmişti ki söz düellolarının sonu gelmiyordu. Bu saha dışı gerginlik saha içine sirayet etti. Resmen sahada ki mücadele modern zamanın gladyatörleri seviyesinde ki savaş arenasına döndü. Bu gergin tabloda hatta çok zor şartlarda Inter rakibi Roma’yı 1–0 geçerek İtalya kupasını kazandı. Inter’e kupayı getiren golü Milito attı.

 Inter’in ikinci final niteliğindeki maçı ligden düşmüş olan Siena karşısındaydı. Maç öncesi Siena’nın başkanının Roma taraftarı olması ve oyuncularına 2 milyon dolar prim vaat etmesi maç öncesi yine gerginliğe sebep oldu. Zaten şampiyonluğun bu maç sonrası gelecek olması başlı başına gerginlik iken bu tarz maç öncesi açıklamalar işin tuzu biberi olmuştu. İnter her zaman ki rölanti futboluyla oyuna başlayıp devam ederken rakibi Roma’nın golleri geliyordu. Bu durum resmen Inter’li oyuncuların ayaklarına pranga vurmuş gibiydi. Sahada stresten ne yapacaklarını bilemez haldeyken sahneye yine o çıktı. Yani Diego Milito. Attığı kritik gol ile takımına İtalya Lig Şampiyonluğunu getirdi.

 Artık Inter de bütün gözler futbol takımları bazındaki en büyük kupa olan Şampiyonlar Ligini kazanmaya çevrilmişti. İnter bu kupayı en son 1965 yılında şimdiki kulübün başkanı olan Massimo Moratti’nin babası Angelo Moratti zamanında kaldırmıştı. Dile kolay tam tamına 45 yıldır bu en büyük kupadan uzaksınız. Mourinho yönetiminde Loser modundan çıkıp kazanan takım hüviyetini kazanan Inter’in tek eksiği bu kupaydı. Rakip Almanların en büyük takımı olan Bayern Münihti. Ne kadar Inter maç öncesi favori olsa da bu maçın sıkıntılı geçeceği belliydi. Yine oyun olarak gol yememeyi hedefleyen Inter’de sıkıntılı geçen dakikalarda devreye yine o çıktı. Diego Milito takımına Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu getiren o golleri attı. Bu gollerin en büyük özelliği birbirlerine çok benzemeleriydi. Bir forvet oyuncusu nasıl olmalı dersek adres kesinlikle Militodur.

MESSİKAKA23 AİLESİ YAZARLARININ MILITO HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Ufuk Çağdaş Erdem:’Kaleyle karşı karşıya kaldığında kalenin geniş boş olan tarafını hep görüyor ve göstere göstere atıyor. Herkes biliyor oraya atacağını,kaleci de biliyor ama adam öldürücü vuruş yapıyor.Daha ne diyeyim golcü böyle olur..’

Doctor Felix:’Bir Milito bir de Higuan karşı karşıya affetmez’

Ufuk Çağdaş Erdem:’Adam hem gol vuruşuyla hem süratiyle tam bir golcü. Hem süratli hem de ayağına hakim. Biz bunu Spurs’a alalım:-)'(Ufuk beğendiği basketbolcuların tamamını Spurs’a alalım der. Futbolcu olmasına rağmen Milito’yu da almak istiyor)

Redvidigal

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails