Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

3 Nisan 2010 Cumartesi

CHELSEA ZİRVEYE KOŞUYOR KONUK YAZARIMIZ BURAK KERECİ’DEN: MANU – CHELSEA MAÇI ANALİZİ


  Maça kadar hafta içinde tüm İngiltere’de Rooney’nin sakatlığı konuşuldu. Taraflı tarafsız tüm İngilizler Rooney’nin dünya kupasında oynayıp oynayamayacağını merak ediyordu.Sir Alex Ferguson maçtan önce yaptığı açıklamada yıldız futbolcunun dünya kupasına oynayacağını açıkladı.Ancak bu Manu için iyi bir haber değildi tabi.Bu maçta kazanacak olan takım şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacaktı ki bu konuda Ancelotti ve Ferguson da hemfikirdi.

Rooney’nin yokluğu dezavantaj gibi görünse de bence Chelsea'de takım oyununun ve özellikle savunma anlayışının yapı taşlarından olan Carvalho,Essien ve Ashley Cole’un yokluğunda daha büyük bir avantaja sahipti.Buna rağmen İtalyan hoca rakibini müthiş analiz etmiş ve çok iyi bir 11’le maça başladı.Rooney’nin yokluğunda Alex ve Terry gibi oyuncuların arasında etkisiz hale getirilen Berbatov ve ona kanatlardan destek verilmesini engelleyen Ancelotti,orta sahada top Chelsea’deyken 4-1-4-1 dizilişinde oynadı.Obi Mikel’in ön liberoda düşen topları yeniden oyuna sokarak Manu’nun ani ataklarını önlemekle görevliydi.Mikel’in önünde Lampard ve Deco ikilisi hücum çeşitliliklerini adeta yönettiler.Özellikle ilk yarıda sol taraftan Malouda’nın kademeler arasına sızma girişimlerinde nokta pasları atan Lampard müthiş oynadı.Maçın yıldızı ise şüphesiz Malouda’ydı.İlk golde sol çizgide güçlü dengeli ve teknik kapasitesini gösteren Fransız,özellikle ilk yarıda ayak basmadık yer bırakmadı.Golden sonra bir 10 dakikalık dilimde Manu baskı kurduğunda bile kontra ataklarda ayakta kalmayı başardı.Özellikle fizik gücü,topu doğru zamanda doğru şekilde ayağında çıkarmasıyla ve takım savunmasına yardımcı olmasıyla alkışı hak etti.

Manu ise bu maçta hücum hattında özellikle kanatları işletemedi. Valencia Zhirkov’un yakın markajında bir türlü kurtulamadı. Hatta yer yer Zhirkov’la kalmayıp Lampard ve Deco da kanatlara savunmada yardımcı olunca Manu bir türlü istediği çeşitliliği yakalayamadı. Her ne kadar Evra sol çizgide verkaçlarla bir şeyler yapmaya çabalasa da iyi organize olmuş ve kademe anlayışında ödün vermeyen Ferreira ve Joe Cole buna izin vermediler. Kaldı ki bu anlayış Ryan Giggs’i maçın en etkisizlerinden birisi yaptı.

Sonuç olarak Chelsea iki haftadır farklı sonuçlarla başlattığı şovu Old Trafford’da da devam ettirdi ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. Bu maçtan sonra Ferguson yeni sezon için orta saha ve kanatlar için neler düşünüyor çok merak ediyorum.

BURAK KERECİ

2 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Burak hoş geldin diyorum,yazılarının devamını bekliyorum:)

Burak Kereci dedi ki...

devamı gelecek kardesim hosbulduk :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails