Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

27 Nisan 2010 Salı

GRIM FANDANGO TÜRKÇE YAMA

Madem oyunlara giriş yaptık, benim bir de oyunlara Türkçe yama yapma gibi bir hastalığım var :) Bu hastalığı benim için en önemli, en iyi oyun olarak tanımladığım GRIM FANDANGO başlattı. Gerçi yamayı yapalı 2 seneden fazla oldu ama yine de burada da paylaşmak istedim. Diğer sitedeki yazımı aynen yapıştırıyorum. Olur da zamanınız olursa, ya da tamamen Türkçe oyun deneyimi yaşamak isterseniz, yama oyunu yüzde yüz Türkçe olarak karşınıza sunuyor :) İyi oyunlar.

"
Evet arkadaşlar, nihayet beklenen çeviriyi bitirdim. 3-4 aylık dikkatli bir çalışmayla bugün itibariyle Level dergisinin En iyi 100 oyunu arasında ilk sıraya giren GRIM FANDANGO adlı şaheser artık kelimesi kelimesine Türkçe.

Bunu neden yaptım ?Herkes bu şahaseri oynayabilsin, ve o muhteşem senaryoyu, dialogları anlayabilsin diye. Bu arada bu türkiyede bir adventure oyununa yapilan ilk türkçe altyazı. Hele ki böyle bir oyuna yapılmadı. Umarım keyifle oynarsınız.

http://rapidshare.com/files/80884510/GrimFandagoTurkce.rar.html

Bu linkten gerekli dosyaları indirin , kurulum dosyasını mutlaka okuyun. Sorununuz olursa buraya yazın elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.
Ve bu oyun artık Türkçe. TADINI ÇIKARIN:!!!!

Vistada oynamak isteyen arkadaşlar , şu linki bir inceleyin. Vista olmadığı için bilemiyourm nasıl yapıldığını. Ama linkte TESTED yazmışlar.
http://quick.mixnmojo.com/readmes/GrimFandangoLauncher.html


Biraz konudan bahsetmek gerekirse :
ARAF'tayız. Hristiyan inancina göre, Cennet ve cehennem arasında ki yer. Arafta tüm ruhlar günahkar ya da melek 4 yıllık bir yolculuğa çıkıyorlar. Dünyada işlediğimiz sevaplara göre tabi ki bu dört yıllık süre 4 dakikaya inebiliyor. Kısaca dünyada ne kadar çok sevap kazanmışsanız, ARAF'tan CENNET'e olan yolculuğunuz o kadar kısalıyor.
Ve tabi ki , bir de arada sıkışmışlar var. Ne günahkar, ne de bir iyiliksever. Onlar Cennet'e gitmek için ne yapacaklar peki ? Tabi ki çalışıp Tanrı'ya borçlarını ödeyecekler. İşte tam bu noktada karakterimiz MANUEL CALAVERA ile tanışıyoruz. O bir AZRAIL. Onun amaci fani dünyada ölmüş olan insanların ruhlarını oradan teslim alıp, onları layık oldukları seyahat paketleriyle ödüllendirmek. Tabi ki müşterinin ne kadar çok sevabı varsa , AZRAİLİMİZİN Tanrı'ya olan borcu o kadar çabuk bitecek. Yalnız işler sarpa sarıyor, ve ne hikmetse MANUEL CALAVERAYA dünyada kedi bile beslememiş insanlar düşüyor. Bu işte bir terslik var, ve o tersliği bulmak da bizim görevimiz.
Oyun türü bir adventure. Yani bir konu doğrultusunda, çeşitli kişlerle konuşarak , farklı bulmacaları çözerek senaryoyu sonlandırmak. Ama ne senaryo ? Bugüne dek bu oyunun senaryosu kadar farklı bir senaryo, bu oyunun diyalogları kadar akıl dolu ve lütufkar, bu oyunun müzikleri kadar sizi etkliyen bir oyun görmediniz ...

OYUNDAN BİR KAÇ RESİM:

3 yorum:

Redvidigal dedi ki...

Bu oyunu sen çevirmiştin Alper di mi?

Alper Kurt dedi ki...

Evet abi, çevirinin tüm hakları bana ait :)

Unknown dedi ki...

Eski çevirinin linkini yenileyebilir misiniz, remastered ı olmayanlar için?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails