Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

25 Nisan 2010 Pazar

KOLAYI ZOR YAPMAK

Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşaspor’u 76. dakikada Bekir’in atmış olduğu kafa golüyle mağlup etti. Mücadele olarak beklediğimden kolay skor olarak ise beklemediğim şekilde kısır bir maç oldu. Birbiri ardına kaçan gollerden sonra alakasız bir kafa vuruşuyla galip gelmek ilginç oldu. Artık 3 puanın her şey olduğu bu haftalarda cidden stres dolu bir maç oldu. Fenerbahçe üzerine düşeni yaptı. Şimdi bekleme sırası Fenerbahçe’de

GÖZÜME ÇARPANLAR

1-Bilica –Lugano ikilisi ile gol yemeden atlatılan 6 maçtan sonra, Bilica’nın cezalı olduğu bu hafta Bekir’in performansı merak konusuydu. İster istemez kafalarda soru işaretleri vardı. Özellikle sağ bek oynadığı dönemdeki yetersizliğini, Kasımpaşa maçında stoperde çok başarılı oynayarak benim gerçek yerim burası diye performansı ile haykırdı. Savunma olarak görevini çok iyi yapan Bekir, takımın çok ihtiyaç duyduğu golü atarak 3 puanı getiren adam oldu.

2-Fenerbahçe ilk yarıda riske girmeden oyunu kontrol ederek oynadı. Kontrollü oyunda bile birkaç pozisyon yakalayan Fenerbahçe’de Mehmet Topuz, Guiza ve Özer pozisyonlardan yararlanamadı. İkinci yarı ise özellikle 60–75 dakikaları arasında inanılmaz bir baskı kurdu. Bu baskının sonucunda yakalanan fırsatları cömertce harcayan Fenerbahçe’de Guiza kaçırdığı gol ile saç baş yoldurdu. Golü Bekirle bulduktan sonra riske girmeden, top çevirerek geçirilen son dakikalarda da pozisyon vermeden maçı bitirdi.Kasımpaşa gibi pozitif futbol oynayan ve her maçta gol pozisyonu bulan bir takıma pozisyon vermemek büyük meziyet.

3-Volkan Demirel yoğunlaşma problemi yaşamadığı sürece dünyanın en iyi kalecilerinden biri. Son haftalarda Lugano döndükten sonra savunmadaki direnç ve ciddiyetten en fazla nasibini alan Volkan Galatasaray maçında çıkardığı şut, geçen hafta kurtardığı penaltı ile Fenerbahçe’ye galibiyetler kazandıran Volkan bugün de kalesindeki dikkatli oyunu ile çok iyi oynadı. Aslında ilk yarıda kaybedilen Kasımpaşa maçında yediği hatalı gollerin bir nevi telafisi oldu bugün ki performansı.

4- Gökhan Gönül’ün sakat olduğuna neredeyse inanmayacağım çünkü bir adam sakat sakat böyle bir performansı nasıl ortaya koyar şaşkınlıklar içerisindeyim. Özellikle Beşiktaş maçında ki gidiş gelişleri, yetmedi omzundan sakat olan bir oyuncu için en zor hareket olan röveşata yaptığını da gördüm ya helal olsun. Allah nazardan korusun. Bugün ki maçta da çok iyi oynadı. Karşısındaki Kasımpaşa’nın en hızlı oyuncularından olan Şahin’i çok iyi tuttu.

5-İşte görmek istediğimiz Emre buydu. Haftalardır çok iyi olan performansının önüne geçen agresifliğini bu maçta görmemek beni çok mutlu etti. Fenerbahçe’nin ileri geri oynayabilen en iyi oyuncusu olan Emre bugünde çok iyi performans gösterdi. Bir diğer oyuncu ise Selçuk cidden Fenerbahçe’ye orta sahada fizik gücü kazandırdı. Oynadıkça kendine gelen güven ile topla oynama yüzdesini düzeltip, pas yüzdesini de arttırdı.

6-Fenerbahçe’mizin büyük kaptanı Alex her maça bir şekilde etkisi gösterdiği gibi bugün de golün ortasını yaparak katkıda bulundu. Kayseri maçında iki asist,Manisa ile olan kupa maçında enfes bir gol,Beşiktaş maçında galibiyeti getiren gol.Yani Alex Ufuk’un tabiriyle çok iyi bir skorer.Böyle savunma ağırlıklı oynayan bir takım için Alex’ten daha iyisi olamaz.

7-Özer isteği ile pozisyonların içerisinde yer alması ile benden geçer not aldı. Özellikle her pozisyonda pası düşünmesi ile bazı pozisyonlarda yanlış tercih yapsa da, isteğiyle bugün iyiydi. Yaptığı her ara pasında benim gerçek yerim forvet arkası diyerek sırıtıyor.
Mehmet Topuz çok iyi mücadelesiyle dikkat çekmesine rağmen bir türlü aradığı gole kavuşamadı. Geçen yıllarda izleğimiz Mehmet Topuz’un hücum yönünü mumla arıyoruz. Ya da geçen yıllarda ki hücum performansı reklâmlar mıydı bilemiyorum.
Guiza’ya ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir forvet oyuncusu attığı gollerle değerlendirilir. Çok mücadele etmesi, çok koşmasının önem derecesi hep golden sonra gelir. Maalesef Guiza da bir forvetin yaşayabileceği en büyük problemi yaşıyor. Bu problem golcünün kendisine olan GÜVENİ dir.Guiza bunu yitirmiş.Kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyondan sonra topa vurmaya korkması bunu tekrardan gösterdi.

8-Haftaya lider bitirme ihtimali olan Fenerbahçe’de herhangi bir oyuncunun kart cezalısı olmaması Eskişehir maçı öncesi çok ciddi avantaj. Camianın bu kenetlenmişliği şampiyonluğu getirebilir.

Redvidigal

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails