Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

8 Nisan 2010 Perşembe

EFES PİLSEN VE FENERBAHÇE ÜLKER’İN SON DURUMU

                                               
                                                       

EFES PİLSEN:Bir ara Fenerbahçe Ülker’e devretti liderliği yeniden eline aldıktan sonra ligimizde antrenman niteliğinde maçlara çıkan Efes Pilsen, bu hafta karşılaştığı Oyak Reno’yu rahat bir oyunla yendi. Aslında maçı kazanırken, skor olarak yakın gözüken maçta Efes Pilsen kendini zorlamadı. Bu antrenman maçları gibi geçen maçların takımı play off öncesi formdan düşürmesinden çekinen Efes Pilsen teknik kadrosu akıllıca bir hareketle geçen hafta Murat Didin’in takımı Deutsche Bank Skyliners’la bu hafta da Rusya’nın Euroleague takımlarından Khimki ile karşılaştı.Bu tür müsabakalar takımı daha diri tutacaktır.Özellikle Euroleague de yakalanan savunma sertliğinin devamı için bu tür maçların olması yerinde bir karar.

 27. hafta kardeş takımı olan Darüşşafaka ile karşılaşacak olan Efes Pilsen belki de Daçka’nın bir alt lige düşmesine sebep olacak. Normal şartlarda Daçka’nın Efes’i yenmesi çok ama çok zor. Olası bir Daçka galibiyeti alt sıralarda mücadele ettiği rakiplerinin homurdanmalarına sebep olacak. Benim için haftanın en ilginç karşılaşmalarından biri olacak bu anlamda.Bu karşılaşma pazar günü 17:00 de Ayhan Şahenk spor salonunda olacak.

 Efes Pilsen’de yanıtı olmayan soru hala hangi yabancı ile yolların ayrılacağı. Bir ara gündeme gelen Nachbar gidiyor haberlerini kulüp yalanlamıştı. Son oynanan hazırlık karşılaşmalarında Popovic kadroda yer almadı. Muhtemelen onun bileti kesildi. Bakalım ne zaman ve hangi yabancı ile yolların ayrıldığı resmi olarak açıklanacak.

 Benim açımdan ligin en iyi mücadele eden takımı olan Galatasaray’ın olası bir play off eşleşmesinde Efes Pilsen’le eşleşmesi çok keyifli olacak. Bir basketbolsever olarak 0–0 başlayacak olan bu seri en azından 3 maç görme şansı sunacak bizlere. Şimdiden bu eşleşmenin hayalini kuruyorum.


                                                

FENERBAHÇE ÜLKER:Bu sezonun en şanssız takımlarından biri olan Fenerbahçe Ülker’de gerek sakatlık gerek hastalık gerekse oyuncularla yaşanan problemler can sıkmaya devam ediyor. Sezon başı Mirsad ve Ömer Aşık’ın uzun süreli sakatlıklarından sonra tam herkes iyileşti derken takımın birinci guarddı olan Ukic’in Mersin Büyükşehir maçında sol el yüzük parmağındaki kırılması çok ciddi can sıktı. Ukic’in play offlara yetişmesi bekleniliyor. Bu sakatlık sıkıntısının yanı sıra coach Tanjevic’in  bağırsak kanseri olması çok ciddi moralleri bozdu hatta bir iki maç ciddi konsantrasyon kaybına yol açtı.Tedavisine devam edilen Tanjevic’in de play offlara yetişmesi umuluyor ama her şeyden önce iyileşmesi hepimizin için birinci öncelik.Bu sakatlık ve hastalıkların yanı sıra herkesin gözbebeği olan ve bu sezon sakatlıklarla boğuşan Ömer Aşık’la yaşanan idari problem can sıkıyor.Bu olayın detayını SALSA'DAN okuyabilirsiniz.Özellikle kulübe çektirdiği öne sürülen ihtarnameyi Fenerbahçe’nin sindirmesi çok zor.
 Ukic ve Ömer Aşık problemlerinden dolayı, Fenerbahçe yönetimi Union Olimpia’da kiralık olarak oynayan Vidmar’ı geri çağırdı. Union Olimpia’da  daha fazla süre alıp dahada tecrübelenen Vidmar ,olası bir Efes Pilsen eşleşmesinde Kasun’un arkasında durabilecek fiziksel güce sahip.Bu anlamda Vidmar’ın Fenerbahçe’ye yaralı olacağını düşünüyorum. Vidmar’ın gelişiyle Fenerbahçe’de bir problem baş gösterecek o da yabancı oyunculardan hangisinin tribünde olacağı. Bakalım neler olacak.
 Coach Tanjevic’in rahatsızlığı, Ukıc’ın sakatlığın derken ben Telekom’un Fenerbahçe Ülker’i yenebileceğini düşünüyordum. Ligin ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe’nin almış olması, bu maçın kaybedilmesi halinde olası bir play off eşleşmesinde Telekom’un 1–0 geride başlaması anlamına geliyordu. Fakat Fenerbahçe Ülker maçlara yoğunlaşınca  ne kadar sert bir takım olacağını tekrardan gösterdi ve Türk Telekom’u 86–66 gibi ezici bir skorla geçti. Özellikle tecrübeli oyuncuların ağırlığı koyduğu karşılaşmada Mirsad,Greer ve Kinsey ön plana çıktılar.Bu karşılaşmada Emir Preldzic’in sayı atamaması ise benim adıma şaşırtıcı oldu.

 Bu Pazar günü Fenerbahçe Ülker için en zor deplasmanlardan olan Beşiktaş deplasmanına gidecek Sarı Kanaryalar. Sakatlık ve kadroda yaşanan sıkıntılardan dolayı çıkışa geçmek isteyen Burak Bıyıktay’ın Beşiktaş’ı Fenerbahçe maçını kendilerine hedef maç olarak seçmişlerdir. Umarım sadece sahada olan mücadeleyi konuşacağımız bu derbi Pazar günü
13.00 da Akatlar spor kompleksinde oynanacak. Karşılaşma Spormax ekranlarında olacak.
REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails