Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

22 Nisan 2010 Perşembe

LAKERS – THUNDER(2–0):İŞTE TECRÜBE FARKI




Normal sezonun sonlarına doğru performans anlamında ciddi düşüşe geçen Lakers’ın rakibi, ligin sayı kralı Kevin Duratn’i barındıran Oklahoma Thunderdı.Lakers bu seride açık ara favorisiydi ben dahil çoğunluğa göre. Bu formsuz Lakers’ın eşleşmedeki en büyük avantajı tecrübeydi. Bunu da vurgulamıştım eşleşmelerde. Özellikle saha avantajı,potaaltı gücü ve formasının ağırlığının  Thunder’a yeteceğini düşünüyordum. Bu düşünce ilk iki maç itibariyle gerçekleşti ve Lakers seride 2–0 öne geçti. Lakers kendi sahasındaki bu iki maçı kazanmasına rağmen oyun olarak geçen yılın çok gerisinde olduğunu ve sezon sonundaki düşüşün hala devam ettiğini gösterdi. Özellikle playoff tecrübesi daha önce olmamış birçok oyuncu barındıran Thunder karşısında yapmış olduğu savunmanın aksine hücumda çok sönük performanslar yansıttı Lakers. Bunda takıma ciddi anlamda savunma sertliği katan Artest’ın hücumda Trevor Ariza’yı aratması sebeplerden en önemlisi bence. Özellikle maçın sıkıştığı, Kobe’ye savunmanın çok sert yapıldığı dönemlerde Ariza’nın bulmuş olduğu ekstra sayılar vepatlayıcı güçolan atletik özelliğini Lakers ciddi ciddi arıyor. Zaten sakatlıktan dönen Bynum istenen form düzeyinde değil bunların üstüne benchten gelen katkının yetersiz oluşu Lakers’ı hücum anlamında sıkıntısının esas nedeni. Kobe ise savunmada ki isteğini hala hucümda gösteremiyor bunda yaşamış olduğu sakatlıkların özellikle şut ritmi etkilemiş olması esa sebep.Fakat özellikle ikinci maçın son periyodunda yine bildiğimiz Kobe gibi oynayıp hücumda tıkanan takımının can simidi oldu.Zaten bu maçıda 39 sayıyla kapttı.

Thunder ise daha önce playofflarda yer almamanın vermiş olduğu tecrübe eksikliğiyle hücumda çok zorlandı.Oysa normal sezonda çok fazla skor bulan bu genç takım birinci maçta 87 ikinci maçta 92 sayı üretebildi.Bu sıkıntı deplasmanda çalabilecekleri maç olan serinin ikinci maçında kendini gösterdi.Hücumda Lakers karşısında tıkandılar.Oysa maçı kazanmaları içten bile değildi..Durant her ne kadar Artest karşısında zorlansada yine bildiğimiz sayı potansiyelini yansıtıyor.Özellikle savunmada İbeka’nın enerjisi ve blokları Lakers uzunları ciddi ciddi etkiledi.Westbrook kötü başladığı ilk maçın ilk periyodu hariç bildiğimiz Westbrook gibi oynadı.Özellikle Derek Fisher amcasını karşısında bulur bulmaz bundan faydalandı.Bu zaafı o kadar kullandı ki dönem dönem onu Kobe savundu.

Şimdi serinin 3. ve 4. maçları Thunder’ın sahasında oynanacak. Eğer Lakers bu iki maçtan birini alırsa bu seri biter 4–1.

REDVIDIGAL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails