Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

4 Nisan 2010 Pazar

FENERBAHÇE ZİRVE TAKİBİNDE: FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR


 Geçtiğimiz haftaki derbi zaferinden sonra bir hayli moralli olarak sahaya çıktı Fenerbahçe. Son maçlarını gol yemeden 1-0’lık sonuçlarla kazandığından Kayserispor gibi ligin dişli ekiplerinden birine karşı oynanan bu maç zirve takibi açısında büyük önem arz ediyordu. Özellikle benim açımdan, son haftalarda kalesini gole kapatan Fenerbahçe defansı için Makukula ile Lugano arasındaki çekişme merak konusuydu. Zira öyle de oldu ve maç boyuncu bu ikili sürekli boğuştu ancak son haftaların formsuz ekibi mağlubiyetten kurtulamadı. Tabi son haftalarda Kayserispor cephesinde Tolunay Kafkas’ın sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıklaması bu düşüşte başı çeken sebepler arasında. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı Kayserispor’un özellikle derbiden sonra oldukça moralli olan Fenerbahçe karşısında çok etkili olamayacağını tahmin etmiştim.

Bu tahminlerim doğrultusunda maç başladığında oynanan oyun beni yanıltmadı. Zira Fenerbahçe maça inanilmaz bir baskıyla başladı. Geçtiğimiz hafta Emre’nin yokluğunda ön alanda pres konusunda yetersiz kalan Fenerbahçe orta sahası Emre’nin dönüşüyle ilk yarı neredeyse Kayserispor’un orta çizgiyi geçmesine imkan vermedi. Önceki maçlarda top rakipteyken baskı yapma görevini aksatan Mehmet Topuz ve Özer de Selçuk ve Emre’ye yardımcı olunca ortaya rakibi hapseden bir orta saha çıktı. Bunun bir diğer ve bence önemli katkısı da Alex’e oldu. Zira Alex bu baskı sayesinde Shawky’nin yakın markajından kurtuldu ve rahat servisler yapabildi. Türkiye liginde Fenerbahçe ile oynuyorsanız Alex’in boş alan bulup atakları rahatça yönlendirmesi o maçtaki kazanma şansınızı en aza indirgemektir.


Kayserispor’a gelince; Tolunay Kafkas’ın istifasını açıklamasını eleştirmiyorum. Takımın motivasyonu eksik ve bunun sebebi sezon başından beri yanlış politikalar izleyen yönetimdir. Ali Turan kriziyle başlayan ve hakemler hakkında yapılan açıklamalarla süregelen yönetim yanlışları Kayserispor’u hedefsiz bir takım haline getirmiştir.
Bunların dışında Fenerbahçe taraftarı da bu maçta takımlarına sürekli destek olarak zirve takibinde oyuncuların morallerini üst düzeyde tutmaya çalıştı. Önümüzdeki haftalara rakiplerine göre bir maç az oynayacak olmanın avantajıyla giren Fenerbahçe, Bursaspor’un olası puan kayıplarını değerlendirebilirse şampiyonluk için yakın adaylardan biri olarak görünüyor. Önemli olan bu süreçte rakiplerinin neler yaptığı olacak.

Burak Kereci

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails