Birinciysen birincisindir , ikinciysen hiçbir şey...

16 Nisan 2010 Cuma

PLAYOFF’LARDA KISA BATI TURU


 Los Angeles Lakers -Oklahoma City Thunder 4–1

Nba de Playoff denince ilk akla gelen takım olan Lakers ile Playoff’ lara ilk kez katılacak olan Oklahoma arasındaki en belirleyici fark kesinlikle tecrübe. Bynum ve Kobe’nin play off larda yer alacak olması Lakers adına önemli avantaj çünkü Gasol ve Bynum ikilisi pota altında çok büyük güç ve Lakers’ın en üstün olduğu taraf saha içinde. Thunder’da ise bu yıl sayı kralı olmuş Durant takımının en önemli oyuncusu ama Lakers adına sorun yaratacak oyuncu kesinlikle Westbrook. Özellikle hızı ve deliciliğiyle ikinci yılında çok önemli bir oyun kurucu olan Westbrook, artık ayakları kendini çok iyi taşıyamayan yaşlı ama tecrübeli Derek Fisher amcasına karşı çok avantajlı. Bu guard dezavantajına rağmen Lakers’ın seriyi 4–1 kazanacağını düşünüyorum. Umarım bir sürpriz yaşamadan geçeceğiz.

DENVER NUGGETS-UTAH JAZZ 4–3

Sezonun son maçında kendi sahasında Phoenix Suns’a yenilerek Portland yerine Denvar ile eşleşen Utah, kendi işini çok zora koştu. Sezonun sonlarına doğru yükselişe geçen Utah bence Playoff ‘ta ki en ters ekiplerden biri. Rakibi Denver ise normal sezonun son maçlarına kadar Lakers’la birlikte en favori takımdı Batı’da. Fakat Coach George Karl’ın rahatsızlığından dolayı mental açıdan etkilenen Denver’lı oyuncular sezonun sonlarına doğru ciddi bir düşüşe geçti. Her iki takımda kendi sahalarında çok başarılılar, bu anlamda deplasmanda kazanılacak bir maç serinim kaderini çizecek. Denver’ın en önemli oyuncularından olan biri olan Billups’ın karşısında benim NBA’de en çok beğendiğim guard olan Deron Williams olacak. Bu eşleşme ve Krilenko’nun Carmelo’yu nasıl savunacağı bu serinin kaderini çizecek. İlk bakışta Denver saha avantajıyla birlikte kesin favori gibi gözükse de ben bu serinin ortada olduğunu ve seriyi kazanacak ekibinde 4–3 gibi bir sonuçla geçeceğine inanıyorum.

 

PHOENIX SUNS-PORTLAND 4–2

Hiç kuşkusuz bu yılın en şanssız takımı Portland. Bir takımın başına bir sezon içinde bu kadar sakatlık anca gelirdi. Önce beklentileri sakatlıklarından dolayı hiçbir şekilde karşılayamayan Draftın eski 1 numarası Greg Oden sakatlığıyla sezonu kapatmıştı. Zaten takım onsuz oynamaya geçen iki yıl boyunca alıştığından dolayı çok bir sıkıntı çekmez derken, takımın pota altına sertlik katan diğer uzunu Joel Pryzbilla’nın sakatlığı işin tuzu biberi oldu. Portland bu sakatlıklara rağmen olmadık galibiyetler almaya devam etti. Bir de pota altına takas döneminde katılan Marcus Camby ile pota altındaki eksikliği kapattılar. Özellikle tecrübesi, ribaund ve blok sezgisiyle takıma katkı sağlaması beklenen Camby sezon sonuna doğru bu uyumu yakaladı. Fakat şansızlıklar Portland’ın yakasını bırakmadı ve takımın en önemli oyuncusu olan Brandon Roy’u yakaladı. Roy maalesef Play Off’larda olmayacak. Bu son sakatlık haberinden sonra Portland batıda her takımın eşleşmek istediği takım haline geldi. Rakibi Phoenix Suns ise Steve Nash’in yıllara meydan okuyan performansı ve Amare’nin kendini bu yıl tam olarak toparlamasıyla Play Off ‘ların en tehlikeli takımlarından oldu. Steve Nash yönetiminde çok pozitif basketbol oynayan Suns’ta rol oyuncuları görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getiriyor. Ben Suns’ın bu artılarıyla, eksik Portland karşısında kesin favori olduğunu düşünüyorum.

 


DALLAS-san antonio spurs 4–2 2–4

Playoff’ların bu iki tecrübeli takımı her an her şeyi yapabilecek potansiyele sahip. Bu iki takımın kaçıncı sıradan girdiklerinin kendi adlarına bir önemi yok. Özellikle Spurs her zaman için Playoff’ların en tehlikeli takımıdır. Dallas son takas döneminde takıma kattığı Haywood ve Butler ile tekrardan bir ivme yakaladılar. Zaten sezon sonuna doğru yükselen performanslarıyla da dikkat çektiler. Her Dallas-Spurs eşleşmesinde olduğu gibi Nowitzki Dallas’ın en önemli silahı. Tabi ki tecrübesiyle ve saha içi performansıyla Jason Kidd çok önemli bir oyuncu. Bu eşleşmede Kidd’in Parker’ı nasıl savunacağı çok önemli. Spurs’ta ise son dönemdeki performansı ile parmak ısırtan Manu. Sakatlıktan kurtulan Parker ve her zamanki gibi Duncan takımın en önemli silahları. Aslında bu ana rollerdeki oyunculardan ziyade Spurs’ta Jefforsun’nun ne yapacağı çok belirleyici olacak. Beklentilerin çok altında kalan performansının Playoff’larda ne olacağı çok önemli. Bu seriyi kimin geçeceğini konusunda açıkçası tahmin yürütemiyorum. Fakat kazanacak yakımın 4–2 ile geçeceğini düşünüyorum. 

REDVIDIGAL

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu habere göre Krilenko yer almayacak ilk turda.Bu Utah için çok kötü oldu.Haberi Konyalıportlandlılardan okudum http://www.konyaliportlandlilar.com/2010/04/kirilenko-nuggetsa-kars-yok-utah-revire.html

ERDEM ÇETİN dedi ki...

çok güzel bir batı analizi olmuş..en çekişmeli seri bence de san antonio -dallas serisi olacak..lakers ve phoenix bence birer mağlubiyetle seriyi bitirirler..utah düşüşteki denver a karşı eğer serinin başında bir deplasman galibiyeti alırsa ;beklediğinden de rahat bir seri geçirir..tabiki deron williams serinin kilit oyuncusu...sonuç olarak çok güzel bir yazı olmuş..en kısa zamanda doğu analizini bekliyorum..

Redvidigal dedi ki...

Erdem bu Utah'ta olan sakatlıklar çok kötü oldu.Yani denge Denver'ın lehine bozuldu.İlk maçın favorisi Denver.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails